Mobilt poliskontor i Gråbo

Gråbo

Snart finns det möjlighet till att besöka ett poliskontor på Mjörnbotorget i Gråbo.

Polisen har införskaffat ett mobilt kontor i form av en husbil som kommer att stå uppställd på olika platser i polisområde Älvsborgs tio kommuner.

Det mobila poliskontoret kommer att finnas på Mjörnbotorget helgfria torsdagar med början den 26 oktober mellan klockan 13 och 16.

Kommunpolisen Eva Strömblad svarar på frågor:

Vad kan allmänheten komma hit med?

– Alla ärenden som du kan göra på en vanlig polisstation, men inte nationella id-kort eller pass. Man kan göra anmälningar, lämna hittegods, lämna tips, hämta ut blanketter, få tips och råd eller bara prata med en polis.

Vad hoppas ni uppnå?

– Synlighet men naturligtvis även att ge de som besöker nya Mjörnbotorget en möjlighet att prata med en polis. I de trygghetsdialoger som vi har är det synlighet först och främst som medborgarna efterfrågar.

– En av de möjligheter vi har för att komma närmare medborgaren.

Varför just i Gråbo?

– På grund av att det är mycket nybyggnation i och runt nya Mjörnbotorget. Hela Gråbo expanderar och vi tror att tillgängligheten till det mobila kontoret även kan bli bra för till exempel medborgarna i Sjövik och Stenkullen. Naturligtvis är alla medborgare som bor eller besöker Lerums kommun välkomna.

Kommer kontoret även att finnas på andra ställen i kommunen?

– Inte på fasta tider i nuläget, men på sikt hoppas jag att lokalpolisområde Alingsås får ett eget mobilt kontor samt fler resurser att bemanna den. Då blir det helt andra förutsättningar att kunna finnas på fler ställen i kommunen.

– Däremot så har vi möjlighet att låna det mobila kontoret, vilket jag till exempel gjorde på Floda Torg och Barnfestivalen på Nääs.

Är det något annat du vill säga?

– Polisen ökar i och med det mobila kontoret tillgängligheten att besöka en polisstation i Lerums Kommun med 100 procent. Våra ordinarie polispatruller och utredare arbetar som vanligt.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher