• Följer utvecklingen. Liselotte Lundmark och Jessica Lindberg på Regale industrisömnad har sett hur Nääs Fabriker vuxit på flera plan.
  • Fanny Simon. Jobbar på Hugos handel och kök.
  • "Det är jättehäftigt att få vara en del av allt som händer och se att alla idéer som diskuteras lyfts fram och snabbt blir verklighet." Isabelle Östman,Brique
  • Johanna Grünfeld. Gäst på coworkingdelen.

Nääs fabriker är mer levande

TOLLERED

Större kontorsytor, fler företag och fler butiker. Hyresgästerna på Nääs fabriker märker tydligt att det blivit mer liv och rörelse i området.

Inom loppet av ett par år har ett 50-tal företag blivit ett 80-tal.
En av de stora nyheterna är den så kallade coworkingdelen, företagshotellet som invigdes i mars. Satsningen är under en uppstartsprocess. I dagsläget har Nääs fabriker kontrakt med elva företag, men det finns 24 platser och eftersom hyresgästerna använder dem sporadiskt finns utrymme för betydligt fler.

Det kommer också en del tillfälliga gäster. Johanna Grünfeld är på besök från Ronneby med sitt företag och har övernattat på hotellet. Medan den övriga gruppen har aktivitet utomhus sitter hon framför datorn.
– Det är första gången jag är här och det är jättemysigt med sjön och allt runtomkring, säger hon.

Idéer blir verklighet
En trappa ner, på markplan, driver Isabelle Östman sin inredningsbutik Brique. Hon har följt med under de senaste årens utveckling.
– Jag öppnade 2014 och då fanns bara hotellet och Bomullsfabriken. Det är jättehäftigt att få vara en del av allt som händer och se att alla idéer som diskuteras lyfts fram och snabbt blir verklighet.
Hon har sett en stadig uppgång i omsättning och antalet kunder.
– I början var det svårt att driva butiken för många tyckte att Nääs fabriker låg off, att det var långt att åka och åt fel håll. Men nu har det blivit en plats som folk åker till.

Isabelle Östman har fått en rad nya grannar i byggnaden. Bland dem Regale industrisömnad, som tidigare haft lokal på en annan del av området. Liselotte Lundmark står och skär ut tyg som ska bli pallöverdrag till en stor livsmedelsbutik och Jessica Lindberg sitter vid symaskinen och tillverkar återvinningssopsäckar.
– Vi märker hur området växer på alla plan, hotellet, konferenser och hyresgäster, säger Liselotte Lundmark.

Trivs med sällskap
Företaget jobbar mycket gentemot stora kunder och är inte beroende av utvecklingen som sker, men man har deltagit på några gemensamma företagsevent och uppskattar en mer levande omgivning.
– Som litet företag är det kul att umgås med folk från andra företag, vi hade blivit dödströtta på varandra annars, säger Liselotte Lundmark.
Och de trivs väldigt bra i miljön.
– Nu är det lite kallt, men på sommaren är det väldigt trevligt att gå ner till vattnet och dricka kaffe, säger Jessica Lindberg.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det