Nystart för Lerums basketherrar

Basket

I ett år har Lerum Basket varit utan något seniorlag, men nu spelar klubben återigen herrbasket. I fredagens premiär blev det förlust borta mot Göteborg.

När flera spelare lämnade en redan tunn trupp efter säsongen 2015/2016 fanns ingen annan möjlighet än att lägga ner herrlaget, men nu finns man återigen representerat i division 3 westra.

– Jag har sett fram emot det här och det känns väldigt kul att det finns ett A-lag igen, för vi har ju inget damlag heller, säger Rasmus Bodin, spelande tränare i det nya laget.

Stommen utgörs av spelare som förra året spelade i klubbens U19-lag och flera äldre spelare som slutat har också hittat suget igen.

– Förut var vi åtta, nio spelare på matcherna. Nu är vi minst 19 spelare i truppen och det är alltid mycket folk på träningarna, säger Rasmus Brodin.

Snabbväxande

Truppen har vuxit mycket de senaste veckorna och med de begränsade förberedelserna är tränaren nöjd efter förlusten, 77–87, mot Göteborg i premiären. Tobias Simrén blev bäste poängplockare med 20 poäng och tränaren ger extra beröm till de unga spelarna Elias Lilja (född -00) samt William Olsson (född -02).

– Det var en bra match. Hela laget har bara tränat en gång tillsammans så utifrån de förutsättningarna gjorde killarna det bra, säger Rasmus Bodin, som själv fått fullt upp på basketplan.

Sedan tidigare är han tränare i U17-laget och nu är han alltså både tränare och spelare i herrlaget.

– Det är lite udda och jag har mycket att göra. Det var inte mitt initiativ att dra igång laget, men hade jag inte gått in som tränare hade det nog inte blivit något. Det drar mycket fokus från mitt eget spel, måste jag säga. Jag kan inte fokusera 100 procent på båda.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher