• Foto: Daniel Elfvelin
    Fredrik Estié tränar på Nordic Wellness gym i Lerum.
  • Foto: Nordic Wellness
    Magnus Wilhelmsson, vd på Nordic Wellness.

Öppnar nytt gym i Gråbo

Gråbo

Idag är Gråbo en vit fläck på gymkartan, men inte så länge till. Den 1 maj nästa år öppnar Nordic Wellness en anläggning på Mjörnbotorget.

Den nya anläggningen blir ett så kallat expressgym. Gymmet kommer att ha utrustning för styrketräning och konditionsträning, med möjlighet att träna från tidigt morgon till sen kväll, men inte ha några gruppass.

– Vi har klubbar i Partille, Alingsås och Lerum så det känns naturligt att öppna ett gym i Gråbo också. Det finns en bra träningskultur i området, det ser vi på alla föreningar, säger Magnus Wilhelmsson, vd på Nordic Wellness.

I och med den omfattande utvecklingen av centrum tycker han att Gråbo blivit en mer attraktiv ort att bedriva verksamhet på. Där byggs många nya bostäder och det upprustade Mjörnbotorget nyinvigdes i april.

– Torget utvecklas och vi är en del av den utvecklingen, konstaterar Magnus Wilhelmsson.

Rivningsarbete

Nordic Wellness tar över befintliga lokaler. Just nu pågår rivningsarbete och därefter väntar bland annat installation av nytt ventilationssystem. Utrymmet är cirka 400 kvadratmeter.

– Det är en fin lokal och absolut en okej storlek.

Med sina 155 anläggningar är Nordic Wellness en av de största gymkedjorna i Sverige.

Utökar

Anläggningen blir den andra i kommunen. I oktober förra året invigde man sitt gym på Takåsen i Lerum. Platschefen där, Beatrice Otterberg, ser positivt på satsningen.

– Att vi öppnar Nordic Wellness i Gråbo känns som en självklarhet. Vi kommer nu kunna erbjuda invånarna i Gråbo ett helt nytt gym på hemmaplan. Och för våra medlemmar på klubben i Lerum ger vi möjligheten att kunna träna på fler ställen i kommunen med sitt befintliga medlemskap, säger hon.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher