Placeringen viktig för tennishallen

Debatt

Genom att ensidigt förhandla med de bolag som skall bebygga Aspen strand har kommunen kallsinnig väntat att LTK:s arrende skall löpa ut 2019. Att det var på initiativ från LTK som byggnationen av Aspen strand initierades tar man ingen hänsyn till. Hallen har byggts och bekostats av privat personer som bidragit med arbete och pengar.
Juniorverksamheten är oerhört viktig av flera anledningar. Vi har för närvarande mer än 300 juniorer som tränar tennis och vi har alltså under åren gett tusentals ungdomar en vettig sysselsättning.
Ekonomin i hallen är också beroende av att hallen kan nyttjas tidigt på eftermiddagen.

Tennishallens placering inom gångavstånd från skolorna är nyckeln till att många unga kan ta sig till hallen på eftermiddagen utan hjälp från föräldrar.

Man har tidigare försök att driva tennishallar i Gråbo, Floda och Stenkullen men misslyckats med att få dessa att bära sig då avståndet till skolor är för långt.

Min önskan är att kommunen ansöker om dispens från strandskyddet så att hallen med utebanor kan byggas vid järnvägen i höjd med kolonilotterna. Det var ju där hallen var tänkt att ligga. Den skulle då också fungera som en bullerdämpare för övrig bebyggelse.

Varför har man inte ansökt om dispens från strandskyddet?
Kunde Seatons strand, som ligger i strandkanten, få dispens så skall väl 300 meter från stranden inte vara en omöjlighet. Se till att jobba på seriöst nu. Stenkullen är inte ett acceptabelt alternativ.
Får ni ingen dispens så är alternativet att låta anläggningen ligga kvar där den ligger.

Fritz Remper

2 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. ”Avståndet till skola för långt” – nu är du ute och cyklar! Avståndet till Gamla tennishallen (nu Floda Nova) och Alléskolan är knappt 500 meter. Utöver detta är det gångavstånd från Berghult, Central och Hästhagenskolorna.
    Trots närhet till en då mycket fin Tennishall så tog inte tennisen fart, men det gjorde bland annat innebandyn som har avsevärt fler utövare. Om tennis skall vara en kommunal angelägenhet så är väl Stenkullen perfekt! Men om man bara ser till centralortens bästa så förstår jag argumentet!

  2. Ungdomarnas möjligheter till nära motion och trevliga fritidsaktiviteter borde vara en prioriterad fråga för kommunens politiker, oavsett partifärg.
    Lyft nu upp frågan på dagordningen!!

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det