Ny seger mot Kristinehamn

Allmänt

Lördagens resa till Borås slutade med två nya, viktiga poäng för Lekstorp. Tuffa Askim blev för svårt i första matchen, men därefter tog man en ny vinst mot vårens kvalmotståndare Kristinehamn.

Lekstorp startade bra mot Askim, som är ett av de favorittippade lagen i serien. Emil Pettersson och Tony Tenvid vann varsin match i inledningen och hade ett 2–2-resultat men därefter blev det inga fler segrar och matchen slutade 2–8.

Därefter väntade Kristinehamn. I våras skrällde Lekstorp när man slog dem i kvalet till division 1, men efter att ett lag drog sig ur hamnade båda lagen trots allt i samma serie. Återigen var LIF det starkaste laget.

– Här fick vi med oss några jämna matcher och dessutom lyckades vi vinna båda dubblarna vilket som vanligt skulle visa sig som mycket betydelsefulla, säger tränaren Anders Karlsson.

Lekstorp ryckte ifrån till en 7-3-edning inför de avslutande singlar och Tony Tenvid satte punkt för tillställningen. Slutresultatet skrevs till en 8-5 seger.

– Samtliga i laget vinner matcher vilket betyder mycket, konstaterar Anders Karlsson.

När halva serien snart är färdigspelad ligger Lekstorp sexa i division 1, vilket för lagets del betyder kvalplats. Något av ett drömscenario inför serien, men tabellen är jämn och både fyran och femman ligger på samma poäng.

– En bra insats i helgen och extra viktigt att vi vinner över ett av lagen som är efter oss i tabellen.

I nästa seriesammandrag väntar Linköping och Horred, som har seriens mest meriterade spelare – An Shu med många års erfarenhet i Pingisligan.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher