Bonuspoäng till Lerum och Floda

Innebandy

6–5 var ett gångbart resultat för kommunens herrlag den gångna veckan. Det krävdes sudden death både för FBC Lerum hemma mot Pixbo Wallenstam och för Floda IBK borta mot IK Zenith.

Match hemma mot bottenlaget Pixbo borde på pappret betyda två enkla poäng för Lerum, men så blev det inte i söndagens match. Det såg tvärtom ut att sluta med noll poäng innan man lyckades hämta ikapp ett tvåmålsunderläge i den tredje perioden.

FBC-debutanten Joakim Fors presenterade sig i ett lämpligt skede när han både reducerade och kvitterade i slutet av matchen. Dessutom stod han för framspelningen till Emil Gustafsson som gjorde målet som gav Lerum bonuspoängen.

”En fantastiskt spännande match om än att FBC vaknade lite sent men det ska sägas att Pixbo var värda en poäng idag. Mattias Lundberg är råstark och står för två mål och blir matchens lirare i FBC”, skriver klubben på sin hemsida.

För Floda var matchutvecklingen den omvända när man ledde med 1–2 inför den tredje perioden, och dessutom utökade ledningen genom mål av Viktor Bood och Daniel Jakobsson. Men det blev alltså inget avgörande ryck. Zenith kvitterade i den 19:e minuten innan Floda iallafall fick med sig två poäng då Emil Gustafsson avgjorde i sudden death.

I en jämn toppstrid ligger Floda tvåa, två poäng före Lerum på fjärde plats.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher