Byggnationen i Gråbo

Debatt

Jag bor i Gråbo och har hela tiden sett fram emot att det skulle byggas hus och att man skulle fräscha upp Mjörnbotorget sedan detta beslutades.

Till en början tyckte jag att detta skulle smälta in i den övriga miljön men blev bara mer och mer bedrövad ju längre arbetet fortlöpte hur detta skulle se ut när allt var färdigt.

Hur kan man bygga bostadshus med bara knappt en meter jämsides med en pizzeria? Vem vill känna matos från en pizzarestaurang nästan hela dagarna och kvällarna. På båda gavlarna av torget har man byggt husen lika tätt – på andra sidan gaveln ligger ett konditori. Man behöver inte vara atlet för att klättra upp på det plana taket och ta sig in i lägenheten som ligger närmast.

Vem hade hand om personalen och dess säkerhet? Det var med is i magen man stod och tittade på när dom gjorde takarbeten och männen klättrade på taken utan säkerhetslina. Vem hade stått för fiolerna om någon olycka hade inträffat.

Fontänen man byggt med de vackra fåglarna i mitten som sprutar vatten från munnarna kanske man skulle kontrollerat innan man lät den vara igång hela dagarna och reglerat pumpen så att den inte hade sprutat långt utanför fontänen där folk gick

Skulle man inte tömma ur vattnet som var i fontänen kan man undra innan det hade frusit på? Vilket det nu har gjort.

Innan man la nya plattor på torget la men ner värmeslingor så att detta skulle vara isfritt vintertid. Har man glömt att kontrollera att detta skulle fungera?. Redan efter ett par dagar med minusgrader och snö så är hela torget en isgata.

Hade glädjen av att vara på torget när dom skulle sätta ner årets julgran i marken. Detta fungerade inte för att man hade gjutit ett alldeles för litet hål i marken. Männen som gjorde arbetet försökte genom att såga ner bit för bit av stammen för att möjliggöra detta hoppades på att granen skulle bli smalare högre upp. Dom hade ett jättejobb för att såga bort alla grenar. Men, men dom fick ge upp och plocka upp skräpet och åka tillbaka med granen för att hämta en annan gran.

Jag hoppas att alla inblandade parter tar med sig alla fel man gjort av och tar med sig det som ett varningstecken i sitt fortsätta arbete.

Gråbobo

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher