Fängelse för rattfylla

Lerum

En 55-årig kvinna från Lerum döms till två månaders fängelse för rattfylla.

Det var i februari som kvinnan körde bil trots att hon var kraftigt alkoholpåverkad. Hon körde vid detta tillfälle också in i en annan bil på en parkeringsplats på Göteborgsvägen i Lerum.

Ägaren till den andra bilen uppmärksammade krocken och bad att få titta på 55-åringens körkort. 55-åringen sa att hon inte hade körkortet med sig men uppgav sitt namn och lät också ägaren till den andra bilen fotografera henne.

Den misstänkta gav sig sedan av från platsen och hem till sin bostad. Polisen kom kort efter händelsen hem till henne, och då sa hon att hon hade tänkt återvända till parkeringsplatsen efter ett kortare ärende hemma.

Åklagaren åtalade kvinnan, förutom för rattfylla, även för obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Men hon frikändes på denna punkt.

Domstolen skriver att även om kvinnan avvek från olycksplatsen är det inte bevisat att hon hade uppsåt.

Hon är tidigare ostraffad och lever under ordnade förhållanden, det har heller inte framkommit någon problematik avseende alkohol. Det var dock så att hon hade en väldigt hög alkoholkoncentration, 2,57 promille. Och straffvärdet för att köra rattfull med så hög promillehalt är två månader. Rätten skriver att det inte finns något som talar för att i detta fall utdöma något annat än fängelsestraff.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher