• PRIVAT
    EFTERLYSER SMYCKE. Cornelia Egaliasdotter Wahlgren vill gärna ha tillbaka sin farmors vigselring och konfirmandberlock som stals under natten till lördag.
  • PRIVAT
    HÖGT AFFEKTIONSVÄRDE. För den som kan ge tillbaka smycket till dess rättmätige ägare väntar hittelön.

Hittelön för farmors smycke

Lerum

Under natten till lördag blev Cornelia Egaliasdotter Wahlgren hem utsatt för inbrott, och i och med det stals även ett kärt smycke som tillhört hennes farmor. Nu vill Cornelia gärna få tillbaka det.

Det var när Cornelia Egaliasdotter Wahlgren kom hem sent från sitt nattskift som tågvärd, som hon upptäckte att något inte stod rätt till i radhuset på Kring-Alles väg.

– Jag kom hem runt tjugo i två på natten och när jag steg in genom dörren märkte jag att det drog från vardagsrummet, först tänkte jag att vi glömt ett fönster öppet men sen såg jag att det var trasigt, säger hon och fortsätter:

– Ironiskt nog hade tjuvarna flyttat på blomkrukorna i fönstret så att de kunde gå in utan att krascha dom.

Var ensam hemma

Hennes sambo och barn sov över hos sambons föräldrar i Göteborg just den natten eftersom de skulle åka till Stockholm nästa dag. När det gick upp för Cornelia att det varit inbrott och att någon eller några varit inne i huset och fortfarande kunde vara kvar sprang hon ut ur huset och ner till mataffären.

– Jag såg att någon hade gått igenom mina smycken som låg utspridda över altanen, men jag vågade inte vara kvar själv i huset så jag sprang ut och ringde min sambo som låg och sov.

Cornelias sambo dök upp efter en dryg halvtimme och i samband med det ringde hon även polisen. Sedan återvände de tillsammans till huset och polisen gjorde en genomsökning för att säkerställa att inga tjuvar var kvar.

– De ställde lite rutinfrågor och så gjorde jag en anmälan, sedan bokade de in en tid för teknikerna att komma och undersöka huset, säger Cornelia.

Eftersom teknikerna kom först efter helgen lät Cornelia bli att rota bland sina smycken och lämnade brottsplatsen som den var till på måndagen.

Personligt värde

– Det var då jag upptäckte att ett av mina smycken med högt affektionsvärde var försvunnet. Det är inga pengar i det smycket, det är alldeles för litet att vara värt någonting, men för mig är det värt allt.

Smycket som stals är ett halsband med ett litet hjärta som hon fick av sin farmor när hon föddes, som hennes farmor i sin tur hade fått när hon konfirmerades.

– På halsbandet satt även farmors vigselring så det är därför det betyder väldigt mycket för mig, och jag är villig att betala hittelön, mer än vad det är värt, för att få tillbaka det.

Smycket är i guld och max en halv centimeter stort. Vet du något om smycket kontakta polisen på 114 14.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher