Lukas Ramér-Olofsson i fjolårets Lerum Open. Arkivfoto: Daniel Elfvelin
Lukas Ramér-Olofsson i fjolårets Lerum Open. Arkivfoto: Daniel Elfvelin

Lerum Open fortsätter på dubbelspår

Tennis

TENNIS: Allt från unga spelare som tävlar för första gången till Sveriges elit. Det är en stor bredd på deltagarna i Lerum Open, som pågår hela december.
– Det här är en stor och betydande tävling för oss, säger tävlingsledaren Kalle Johnson.

Med cirka 400 deltagare satte Lerums Tennisklubb deltagarrekord i förra årets tävling. Kalle Johnson hoppas på att man kan snudda vid samma siffror även i årets upplaga och på lördag startar tävlingarna med tioårsklasserna för både killar och tjejer.
Lerum Open har en viktig funktion som LTK:s ansikte utåt och dessutom blir tröskeln låg för klubbens egna barn och ungdomar som är ovana att tävla.

– Det är klart att det är mer skrämmande att åka till en annan hall där man inte känner människorna och med banor och omklädningsrum som man inte känner till, säger Kalle Johnson.

2016 var det premiär för en tävling i mixed dubbel för 14-åringar och den får en uppföljare i år.

– Det är en väldigt rolig klass som vi vill fortsätta med och det kommer att bli en otroligt tuff klass i år.

LTK-paret Märta Marklinder och Lukas Ramér-Olofsson är förstaseedade, närmast före klubbkompisen Frida Weijerman och hennes partner Henrik Bladelius från Alingsås. Kalle Johnson tycker att dubbel är en spelform som är väldigt utvecklande.

– Man vinner eller förlorar ihop med någon annan vilket gör det mer avslappnat, och det är bra för volleyspelet och annat som man har nytta av i singelspelet. Dessutom är dubbel en gren som går att inrikta sig på, det får man inte glömma.
Lukas Ramér-Olofsson finns också bland favoriterna i herrsingel B, där han är andraseedad bakom klubbkompisen Marcus Kokk-Andersson.

Elitklasserna ingår som tidigare i Vintertouren, som består av 15 olika turneringar runtom i Sverige. Här lär dock hemmaspelarna få det svårt att avancera långt. Med hjälp av prispengar har både dam- och herrklassen utvecklats till högklassiga tävlingar de senaste åren och man har bland annat haft besök av Davies Cup-spelare. Nytt för i år är klassen herrdubbel.

– Så att publiken även ska få se den yttersta eliten spela dubbel, säger Kalle Johnson.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher