ENGAGERAD. Linda Sångberg har sedan barnen började spela fotboll i LIS själv varit väldigt engagerad. Dock sparkar hon inte själv boll.
ENGAGERAD. Linda Sångberg har sedan barnen började spela fotboll i LIS själv varit väldigt engagerad. Dock sparkar hon inte själv boll.

Linda – en engagerad fotbollsmamma

Lerum

Linda Sångberg lever i en riktigt fotbollsfamilj med en man som är en av många tränare i LIS och två barn som spelar fotboll i samma klubb.
Hon är själv en av ledarna för pojkar födda 2002 och en hängiven fotbollsmamma.

– Det kan nog bli upp till tio timmar som jag lägger på ungdomsidrotten och det har jag gjort de senaste åtta åren.

När sonen Eric var i sju-års­åldern ville han börja spela fotboll och familjen fick kontakt med LIS och fotbollsskolan. Det blev många tidiga söndagsmornar som Linda satt på läktaren och tittade på.

– Då kände jag att jag lika väl kunde engagera mig och ha lite kul, istället för att bara sitta med händerna i knät.

– Vi blev ett gäng föräldrar som startade upp P02 och sedan dess drivit det vidare. Jag kan lova att det blivit många mörka kvällar i november då jag har stått bredvid planen. Ingen fara, det handlar ju bara om att ta på sig varma kläder.

När Linda växte upp i Floda var fotboll en liten sport för tjejer och hon tror knappast att det fanns något lag i kommundelen på den tiden.

– Hade det funnits så kanske jag spelat, för fotboll är fantastiskt roligt. Jag kan väl säga att jag tar igen det idag genom att titta på väldigt mycket fotboll.

Skor och en boll

Linda hyllar verkligen fotbollen och konstaterar att det är en enkel sport, där det egentligen bara krävs ett par skor och en boll. Att det är en sport där många kan vara med.

– Jag tycker det är viktigt att alla som vill får spela. Det handlar ju om att ge de unga fotbollsglädje. Jag förespråkar linjen att barnen kan spela match även om de missat en träning. Det är jätteviktigt för mig.

När fotbollsgänget, som Linda är medledare för, var som flest kom det runt 35 fotbollssugna killar. Idag är de runt 20.

– Killarna är i 15-årsåldern och det händer mycket i deras liv. Många har varit med i flera olika idrotter och måste välja för att hinna med, så naturligtvis tappar vi några ungdomar.

– Det blir ju en saknad när någon försvinner eftersom jag investerat hjärta och själ i de här killarna, men det är roligt att möta dem på stan.

Från att ha varit småkillar är Lindas fotbollspojkar nu i tonåren och är tekniska och duktiga. Många av dem är sonen Erics kompisar och Linda uppskattar att hon fått lära känna dem. De träffas flera gånger i veckan och sedan är det oftast matcher på helgerna.

– Eftersom jag inte har någon fotbollsbakgrund känns det bra att mina tränarkollegor tagit ansvaret för själva fotbollsutbildningen. Det finns så mycket mer att göra. Ledarskap, planering och att stötta på träningen.

Linda är alltså uppvuxen i Floda men efter flera år i Göteborg var det dags att flytta tillbaka till kommunen. Hon och hennes man hade under en tid letat efter hus inte längre än fem mil från Göteborg och när de klev in i huset i Lerum för elva år sedan visste de att det var rätt.

– Här är fantastiskt fint och vi trivs verkligen bra. Inte minst med utsikten över Aspen.

Linda träffade sin man när hon läste ekonomi på handelshögskolan i Göteborg. Hon säger att de såg varandra direkt, flyttade efter några år ihop i en lägenhet och gifte sig 2000.

– De första åren som gifta hade vi inga barn, så då reste vi ganska mycket. Jag är väldigt förtjust i storstäder och så är jag konstintresserad.

– Nu försöker vi resa så mycket vi kan med barnen. Jag tycker det är viktigt att de får se sig om i världen, vilket i sig är väldigt utbildande.

Startat eget

Linda har fram till nyligen varit marknadschef på ett företag i Alingsås, men har nu bestämt sig för att starta upp sin egna konsultverksamhet, som inriktar sig på att marknadsföra företag i Göteborg och Lerum.

– Jag har sysslat med detta tidigare och både Göteborg och Lerum är företagsamma platser så jag tycker det är en bra marknad. Så här i inledningen handlar det om att ha kontakter och hitta uppdrag.

Vid sidan om sitt arbete har Linda en givande fritid, som till stor del kantas av fotbollen. Nu är hennes lag snart klara för att bli juniorer och lämna Linda och hennes tränarkollegor för att gå vidare.

– Vi är inne i slutspurten och vi har tagit den kullen där de är idag. Jag kommer att fortsätta vara ledare för nya ungdomar, för det är så givande.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher