Foto: Eric Tibeleus
Foto: Eric Tibeleus

LIS firade dubbelt

Fotboll

90 år sedan starten och ett nytt konstgräs. Lerums IS hade mycket att fira i lördags.

Redan förra måndagen fick de första LIS-lagen börja träna på Rydsbergsplanen och i lördags var det dags för nyinvigning. Detta kombinerades med klubbens jubileumsfirande och drygt 300 av klubbens barn och ungdomar spelade en miniturnering.

– Spelare i alla åldrar, från sju år och uppåt, visade prov på fotbollsglädje, fin teknik och fantastiskt samspel, säger klubbens ordförande Hans-Peter Arnborg.

Han rapporterar också om sötsugna medlemmar som tuggade i sig 600 tårtbitar och kommunalråden Dennis Jeryd (S) och Lill Jansson (L) fanns på plats för att klippa ett lila band.

– De var mycket nöjda med att få se det nya konstgräset på plats och var även imponerade av myllret av spelare på planen, säger Hans-Peter Arnborg.

LIS-ordföranden är nöjd med det nya underlaget. Både för att det är ett mer miljövänligt val än det tidigare och för dess fotbollsmässiga kvalitet.

– Konstgräset uppvisar egenskaper som ligger mycket nära en naturgräsplan när det gäller hur bollen rullar och studsar och hur fotbollskornas dobbar ger stöd och kraft för snabba rörelser. Egenskaper som är viktiga för att spelarna ska kunna utveckla god fotbollsteknik.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher