Livsfarligt inbrott i transformatorstation

Nyheter

I lördags kväll bröt sig några personer in i en transformatorstation i Floda, ett tilltag som kunde fått ödesdigra konsekvenser.

Det var vid 23-tiden lördagen den 28 oktober som Lerum Energi fick samtal om att kunder i området kring Hästhagenskolan i Floda var strömlösa. Vittnen hade sett ett ungdomsgäng på cirka 15 personer vid en av Lerum Energis nätstationer. Lerum Energis driftledare åkte till platsen och tillkallade då polis, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Man kunde konstatera att dörren till stationen brutits upp och att någon hade stängt av strömmen vilket ledde till ett strömavbrott för 71 kunder i området. Det inträffade hade kunnat få förödande konsekvenser.

– Händelsen är synnerligen allvarlig då det är direkt livsfarligt att vistas i stationen om man inte har elsäkerhetsutbildning. En elolycka händer snabbt och utan förvarning – felaktigt agerande i stationen kan leda till döden, säger Anders Bengtsson, nätchef på Lerum Energi i pressmeddelandet.

Det inträffade är polisanmält.

– Skadegörelse av samhällsviktig infrastruktur är också allvarligt och händelsen har som sagt polisanmälts, fortsätter Anders Bengtsson.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher