• Thereza Sladka reste från Tjeckien till Lerum för att spela för LTK.
  • Foto: privat
    LTK:s lag. Från vänster: Sofia Brun, Kalle Johnson (coach), Vilma Karlander, Lisa Fagerberg, Thereza Sladka och Frida Weijerman. Saknas på bilden: Linn Svärd, Märta Marklinder och Patrik Jarestrand (coach).

LTK har vittring på elitserien

Allmänt

Med två spelare sjuka sjönk modet något hos Lerums TK inför veckoslutets hemmamatcher. Men efter att ha tagit fem av sex möjliga poäng nosar man plötsligt på en elitserieplats inför det sista seriesammandraget.

Det var det andra av tre seriesammandrag som för Lerums del spelades på hemmaplan med tre matcher på lika många dagar. Vid samlingen i fredags eftermiddag drabbades man inte bara av ett utan två avbräck. Vilma Karlander, som visade god form med tre av fyra vinster föregående helg, fick kasta in handduken på grund av sjukdom och detsamma gällde för Sofia Brun.

– Så helgen inleddes inte så hoppfullt, men den blev väldigt lyckad, summerar tränaren Kalle Johnson.

Det blev två segrar, 4–0 mot Allmänna TK Lund och 3–1 mot Ullevi, och en oavgjord match, 2–2, mot GTK. Division 1-nykomlingen LTK ligger därmed på andra plats i serien bakom Elfsborg Tennis.

– När serien började ville vi säkra kontraktet, men nu är vi otroligt sugna på att vinna serien och gå upp till elitserien. I dagsläget är vi bland landets 10-12 bästa klubbar och det är rätt fräckt, det visar vad vi har för kapacitet, säger Kalle Johnson.

Viktig match

Idag, onsdag, håller LTK tummarna för att Jönköping tar poäng mot Elfsborg. Då är förstaplatsen inom räckhåll och i det avslutande seriesammandraget, som spelas just i Jönköping den 9–10 december, möts LTK och Elfsborg i den sista matchen.

– De kan punktera serien innan dess, men just nu är det spänning på hög nivå.

Med två spelare på sjuklistan kunde Lerum vara extra glada att ha Thereza Sladka tillbaka i laget. Den meriterade Sladka har flyttat hem till Tjeckien och spelade inte förra helgens seriepremiär, men reste nu till Sverige och Lerum för att representera LTK. Hon gick obesegrad genom helgen med tre singelsegrar och lika många vinster i dubbel. Kalle Johnson hoppas att hon finns tillgänglig även i serieavslutningen.

– Hon har hjärtat kvar hos oss i Lerum och vi alla älskar henne så det är naturligt att hon fortsätter att spela med oss.

Starka insatser

Samtliga LTK-spelare stod för starka insatser. Bland dem Lisa Fagerberg, som inte spelat en match sedan i augusti. Reserven hoppade in med kort varsel när Vilma Karlander blev sjuk och startade med en säker seger i matchen mot Lund.

Efter en vilodag i fredags var Sofia Brun tillbaka på banan under helgen. Hon spelade i och för sig inte på toppen av sin förmåga, men blev ändå något av en matchhjälte i söndagsmatchen mot Ullevi. Hon förlorade första set med 4–6, vann med samma siffror i andra set och gick sedan segrande ur ett super-tiebreak som utvecklade sig till en rysare.

– Hon låg under med 2–7, kämpade sig ikapp och vann till sist med 14–12. Jag såg inte själv matchen för jag var på en bana på andra sidan hallen men när jag hörde publiken vråla av jubel förstod jag att någon måste ha vunnit och med tanke på att vi hade hemmaplan tänkte jag att det måste vara Sofia., säger Kalle Johnson.

daniel elfvelin

daniel@lerumstidning.com

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det