Nazismens fula tryne får inte återkomma

Debatt

På morgonen den 30 april 1945 kommer Eva Braun, som var Adolf Hitlers livsledsagarinna, in till Hitlers trogna privatsekreterare, Frau Traudl Junge.  Eva Braun kommer in på hennes kontor i Hitlers bunker i Berlin och säger: ”Nu kan Frau Junge kalla mig för Frau Hitler”. Hon visade med stolthet ringen. Eva Braun och Traudl Junge hade blivit väninnor i Hitlers bunker. De var ju hänvisade till varandra och kunde inte gå ut på grund att Sovjet höll på att erövra Belrin. De var aldrig Du med varandra, Traudl Junge sade antingen: Fräulein Braun eller Gnädiges Fräulein (Nådig fröken) till Eva Braun.

Adolf Hitlers adjutant ropar på Frau Hitler och hon går omedelbart in till Hitlers privata sovrum. Två skott hörs. Efter en timma bryter sig några officerare upp dörren och där ligger Hitler och Eva döda. Frau Traudl Junge och övriga som var med till slutet i bunkern hjälps åt och bär upp kropparna och placerar dem i rikskansliets forna trädgård. Någon häller på bensin och lågorna förstör kropparna. Här dog nazismen.

Nazismens återkomst

I många länder har nazisterna återkommit. I Göteborg anordnade nazisterna den 30 september 2017 ett stort demonstrationståg som höll på att skrämma slag på göteborgarna. Man hade valt judarnas högtidsdag Jom Kippur att framföra sitt budskap. Det var meningen att nazisttåget skulle passerar Synagogan men polisen ändrade nazisternas färdriktning.

Det är likadant i många länder. Nazismens fula tryne sticker upp överallt. Men nazismen är död. Den dog en vårdag i Berlin 1945 och där borde alla sätta punkt att nazismen får inte återkomma till något pris. Inte i Göteborg eller någon annanstans.

Bertil Lindström

3 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

 1. Om bara de etablerade partierna hade lyssnat på oroliga och undrande medborgare så hade inte ens SD varit där dem är nu.
  Att inte lyssna hjälper enbart till att gro riktigt otrevliga partier.
  Man stänger ute 15-18% av väljarna men kryper för knappa 4%.
  Och det som händer i Lerum och Sverige nu lär ju inte göra SD väljare färre.
  Och som sagt tidigare det här blivit värre än jag befarade.
  Man hör ingenting alls ifrån migrationsälskarna och godhetsknarkarna.
  Är ni i chock?
  Jag är det INTE (tyvärr)

 2. Synnerligen bra skrivet av ”Stenkullen”!
  Pinsamt att inte våra vinklande, subjektiva media inte vågar skriva om dem som verkligen orsakar våld och förstörelse – alltså de så kallade motdemonstranterna.

 3. Vi ska inte glömma de andra fula trynena, de som stod för våldet mot polisen under demonstationerna. De som brukar slå sönder städer är snarare kommunister, AFA och liknande organisationer. Vet inte varför dessa organisationer inte bespottas i samma utsträckning, främst kommunismen har skördat långt fler dödsoffer än vad någon annan politiskt inriktning gjort. Att kasta sten på polisen verkar som om det är ok, bara man är vänster. Att visa att man är dum i huvudet och öppet skylta med det genom att gå i tåg med andra mindre begåvade bärande banderoller med vettlösa budskap verkar vara långt värre än att kasta sten på ordningsmakten. Sker inga aktioner eller upprop där man visar sitt missnöje med den autonoma vänstern, kanske för att man inte vågar då AFA mfl besitter ett för stort våldskapital, de kan slå sönder en hel stad. All form av extremism ska motarbetas, vänster, höger och islamism då de ej önskar att vårt samhälle ska bestå i dess nuvarande form. Är ej övertygad om att Nazismen är den farligaste av dessa tre men som sagt, all extremism ska motarbetas.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher