Foto: Carina Svensson
Modeller. Sven Henriksson med en modell av de nya flerbostadshusen på Norra Hallsås.

Nytt tillskott på bostadsmarknaden

Lerum

Nu sker byggstart för ytterligare 49 lägenheter på Norra Hallsås.
Och nästan samtliga är redan sålda.

Flerfamiljshusen byggs av Sven Henrikssons bostadsutvecklingsföretag Jutabo. Bostadsrättsföreningen ska heta Stamhusen och husen uppförs nära Halssmycket.

– Det kommer att bli bostadsrätter, men jag tycker att en av de bästa sakerna med Norra Hallsås är att det finns en bra blandning av äganderätter, bostadsrätter och hyresrätter, säger Sven Henriksson, Jutabo, och fortsätter:

Väldigt naturskönt

– Sedan tycker jag också att hela området har blivit jättelyckat, och det ligger dessutom väldigt naturskönt.

Det är företagets tredje projekt i Norra Hallsås, den här gången blir det fyra- och femvåningshus. Lägenheterna är yteffektiva en- till fyrarumslägenheter på 35 till 92 kvadratmeter.

– De mindre lägenheterna köps oftast av yngre, och det är jätteroligt att få vara med och åstadkomma bostäder för de unga i Lerum, konstaterar Sven Henriksson.

Fyra lägenheter kvar

I skrivande stund är samtliga förutom tre tvårumslägenheter och en fyrarumslägenhet sålda.

Det pratas om en nergång på bostadsmarknaden nationellt, hur ser det ut i Lerum?

– Det är ett typiskt Stockholmsfenomen. Det handlar egentligen främst om de stora riktigt dyra lägenheterna, till dem finns det inte så många köpare. Vår kundkrets är främst unga och ensamstående, och vi har inte märkt av någon minskning i intresset av att köpa våra bostäder.

– Sedan finns det en risk när många storbolag bygger för samma kundkrets, de som har haft stora villor och som vill flytta till lägenhet. Men vi har, som sagt, riktat in oss på en annan marknad.

Ska bygga radhus

Sedan tidigare har Jutabo byggt dels lägenhetshusen i Naturlyckan och dels radhusen i Orangeriet, båda på Norra Hallsås. Företagets nästa projekt i området är 30 radhus.

– Det är planerad försäljningsstart på dem till våren.

Jutabo har också byggt lägenheterna på Tomteberget i Lerum. Och har dessutom cirka 100 lägenheter i centrala Lerum på gång. Arbetet med detaljplanen för Tingshusområdet, som görs med kommunen och Hökerum bygg, pågår för fullt.

2 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Kul att det går bra för storgöteborg och att man bygger för fullt. Men bygger man nya vägar och ökar kapaciteten på redan befintliga vägar med? Vem tar ansvar för trafiksituationen som ständigt förvärras i våra orter i kommunen och då menar jag inte att bygga farthinder och förträngningar vid busshållsplatser utan öka framkomligheten och bygga ett säkert vägsystem innan man bygger in sig med lägenheter och villor aå det

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det