Patienter Var God Dröj

Debatt

Nuvarande regionledningen som tillträdde 2014 började med att höja landstingsskatten, i syfte att förbättra vården/tillgängligheten till våra sjukhus. Tyvärr kan man konstatera att det blivit väldigt mycket sämre. På Sahlgrenska får 52% av de patienter som har en planerad operation vänta mellan 6 – 12 månader.

Läser man protokoll från sjukhusstyrelsens sammanträden kan man konstatera att SU får ett underskott för 2017 på 181 miljoner. Samtidigt aviserar regionledningen att man kommer att enligt prognos göra ett överskott på 1,4 miljarder. Som skattebetalare i regionen ställer man sig frågan, först så höjer man landstingsskatten, sedan går sjukhusen med stora underskott samtidigt som regionens prognos är 1,4 miljarder i överskott.

Är det regionledningen som inte klarar sin uppgift, och hur påverkas de som väntar på operation. Tomma vårdplatser för att det saknas personal är ju b.l.a en av anledningarna, och att anlita bemanningsföretag för stora summor löser ju inte problemen, det kostar ju mycket mer än egen personal. Vårdgarantin och patientsäkerheten är i många avseenden tyvärr satt ur spel sedan länge, så patienter var god dröj.

  • Robbo
En kommentar
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Ni måste ju förstå att det finns annat som prioriteras högre. Sverige är lite som familjen som har en fin bil på uppfarten men egentligen har de inte råd. Allt läggs på arbete som kan ge likes och då är det främst arbete med mångkultur, kränkta rasifierade HBTQ människor mfl som ger utdelning. Att underhålla folkhemmet är det ingen som har ägnat sig åt på länge, kampen om att få fler att flytta in har varit startare, vad som händer med hemmet vi bor i, det är inte så viktigt. Eller så har man trott att stabila Svedala klarar vad som helst, nu vet vi att det inte är fallet….. Sverige ligger nu i nivå med södra Italien när det gäller skjutningar, nu måste bara svenskarna förstå att Sverige och södra Europa kan börja jämföras, vi får vackert kliva ner från våra höga hästar…. Det här gjorde våra folkvalda bra!

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det