Foto: Daniel Elfvelin

Politiskt ja till extra 25 miljoner

Lerum

Politikerna säger ja till att öka budgeten med 25 miljoner kronor. Därmed kan bygget av idrottshallen på Dergården dra igång på allvar.

LT skrev förra veckan att förutsättningarna för idrottshallen har förändrats. Bruttoarean behöver ökas med 1 000 kvadratmeter och kostnaden beräknas till 145 miljoner kronor. Därmed krävdes ett nytt politiskt beslut och en enhällig kommunstyrelse har nu gett klartecken att gå vidare med byggprocessen.

– Det känns ändå som ett bra beslut. Det finns många idrottshallar som byggts där man 20 år senare tänker att ”varför byggde vi inte ett omklädningsrum till, eller varför gjorde vi inte planen två meter bredare”. När vi bygger en sån här stor hall måste den bli bra, säger Dennis Jeryd.

I förra veckans tidning beklagade Annika Sjöberg, chef på sektor lärande, att arbetet med underlaget gick för snabbt och blev för skissartat. Nu vill man säkerställa att det blir en funktionell hall. Även den aktuella byggkonjunkturen bidrar till ökade kostnader. I ett pressmeddelande skriver kommunstyrelsen dock att man fortfarande försöker hitta möjligheter att minska kostnaderna utan att äventyra kvaliteten på den färdiga produkten.

De 145 miljonerna ligger inom ramen för investeringsmedlen, vilket gör att det inte krävs något nytt beslut i kommunfullmäktige. Därmed kan byggprocessen, som under några veckor stannat upp i väntan på kommunstyrelsens beslut, återupptas. Målet är fortfarande att inviga hallen under våren 2019.

Så från politiskt håll kan ni nu sitta på läktaren och titta på tills bygget i klart?

– Ja och vi ser fram emot att sitta på läktaren på riktigt, säger Dennis Jeryd.

5 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

 1. Jag instämmer med M och upprepar min kommentar till ett tidigare reportage om det kommande bygget:
  ”Roligt för oss kommuninvånare att man vågar satsa lite för ovanlighetens skull. I jämförelse med lillebror Partille är mycket i Lerum av karaktären insomnad status quo. Hoppas att detta är inledningen på en mer positiv och optimistisk anda när det gäller utvecklingen av kommunen!”

  • Så signaturen ”OCKSÅ LERUMSBO” anser sig representera alla drygt 40 000 kommuninvånare. – ”Roligt för oss kommuninvånare” – ?!? Säger en hel del om kommentarens dignitet och kommentatorns självinsikt. Själv representerar jag bara mig själv.

 2. Och jag ”M” är dödligt trott på ansvarslösa som slösar bort våra strävsamt hoparbetande skattemedel i ett av världens mest skattebelastade länder. Och självklart ska totalkostnad redovisas INNAN en synnerligen tveksam investering som denna presenteras och påbörjas!

 3. Vadå räknat fel? Hallen blir ju nu 1000kvm större… då kostar det mer. Detta låg (om du läser) även inom budgetramen.

  Jag tycker det är utmärkt att vi bygger en ny hall. Det saknas tider för alla som använder hallar – för gamla som unga. Finns knappast någon bättre investering nationalekonomiskt.
  BRA JOBBAT!

  P.S Är dödligt trött på alla som bara klagar på allt kommunen gör. Jag lovar att om ni vill hjälpa till så tar dom emot med öppna armar. De flesta jobbar dessutom ideellt. D.S

 4. Skrämmande slöseri med våra skattemedel. Glöm aldrig det vid kommande val! Och de som klantade till en felräkning (kanske avsiktlig) på 25 miljoner (tjugofem miljoner kr) klamrar sig tydligen kvar och njuter av sina feta skattebetalda löner och förmåner.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det