Varför inte Sveriges bästa människokommun?

Debatt

Vi bor i en av de bästa kommunerna i Sverige, det är gott om arbetstillfällen i närområdet och vi har vacker natur i hela kommunen med skogar åkrar, ängar, sjöar och vattendrag. Dessutom har vi ett rikt kulturutbud genom alla ideella föreningar och våra bibliotek, som gör ett jättearbete, så vi har det egentligen ganska bra.

Men jag skulle ändå vilja att man slutade med jippot Sveriges bästa miljökommun 2025 och koncentrerade sig på de viktigaste frågorna vi fortfarande har kvar:
1. Skolorna skall ha de bästa lärarna och färre elever i klasserna.
2. Det skall finnas förskoleplatser inom varje när­region aldrig längre bort än 15 minuter med cykel eller gång.
3. Vår äldrevård skall vara valbar att välja att bo hemma eller på ett trevligt vårdhem.
4. Det skall finnas en vårdcentral i varje kommundelscentra Floda, Sjövik, Tollered, Stenkullen, Gråbo och Lerum där väntetiden för ett akut besök aldrig är mer än 15 minuter.
5. Stort stöd till föreningslivet är grunden för den uppväxande generationen till både bredd och elit och det måste få tillräckliga resurser.

Då blir Lerum Sveriges bästa människokommun och där vill jag bo!

Kristian Pedersen

En kommentar
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Förr i tiden så arbetade våra folkvalda för att förbättra servicen samhället levererar till sina invånare. Nu för tiden ses samhällsservice nästan som något nödvändigt ont som tar tid från tex arbeten med miljökommun och att med emfas stödja vår regerings strävan att upprätthålla bilden av Sverige som en humanitär stormakt. Om det blir för många som börjar tycka, vad fan får jag för pengarna, då kan demokratin få problem. I Stenkullen sker det knivrån, lös sådana problem först och främst. Om man sparar på vissa saker så kan man få råd att satsa på annat, våga sätta Lerums invånare främst. Majoriteten av Lerums invånare är sunt resonerande, ge dem vad de vill ha och bry er mindre om vad som är ”de rätta sakerna” att arbeta med.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher