Foto: Björn Dinau
Foto: Björn Dinau

Yxman greps efter hot på tåg

Lerum

På tisdagskvällen greps en man av polis i Lerum sedan han varit hotfull på ett pendeltåg. Mannen ska ha slagit yxan i väggarna på tåget och enligt uppgifter till polisen har han även svingat den mot en person men inte träffat.

Polisen tog emot larmet om den hotfulle yxmannen klockan 17.27 på tisdagseftermiddagen. En patrull kallades till Aspedalens station i Lerum där mannen ska ha gått av tåget i sällskap med en medpassagerare. Mannen har enligt uppgifter till polisen slagit yxan i väggarna och ett säte på tåget. Enligt initiala uppgifter ska han även ha svingat yxan mot någon person som dock inte träffats.

Polisen sökte med flera enheter efter mannen och kunde strax före 18 gripa honom och medpassageraren på Häradsvägen utanför Vattenpalatset. Polisen misstänker att mannen varit påverkad av något berusningsmedel. Mannen är nu misstänkt för försök till misshandel, olaga hot och skadegörelse.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher