Marie Olsson. Arkivfoto: Daniel Elfvelin
Marie Olsson. Arkivfoto: Daniel Elfvelin

Baltichov avslutade hösten på bästa sätt

Handboll

Efter några veckors formsvacka kom Baltichov tillbaka med besked förra veckan. Först slog man serieledande S-hof, därefter körde man över bottenlaget Hellton, som bara tilläts göra tre mål i den första halvleken.

Matchen mot S-hof spelades förra tisdagen. Baltichov hade ledningen större delen av matchen mot men med sex och en halv minut kvar kvitterade gästerna. Vändningen fullbordades dock inte utan Baltichov återtog ledningen och vann med 20–19

– Vi spelade disciplinerat, hade tålamod och stod helt rätt i försvaret, säger tränaren Jesper Nielsen.
Därefter väntade ny hemmamatch bottenlaget Hellton i söndags. Visserligen kanske inte tolv mål framåt under de första 30 minuterna imponerar, men Baltichov visade återigen upp en stark defensiv när man samtidigt inte släppte in fler än tre mål.

Efter en något mer målrik andra halvlek slutade matchen 26–12.

– Hellton är ett mycket sämre lag så det var svårt att komma upp i samma standard som mot S-hof.

Tränaren var mycket nöjd med målvaktsspelet från Amanda Köster och matchen dessförinnan gjorde Marie Olsson en lika god insats mot S-hof.

– Vi har tre bra målvakter som vi går runt på, säger Jesper Nielsen, som även berömmer Elin Rutgersson.

Med segrarna har den allsvenska nykomlingen Baltichov skapat en lucka till lagen i bottenstriden och krupit närmare toppen igen med fyra poäng upp till kvalplats. Nu väntar ett uppehåll över jul och nyår innan serien vänder.

– Vi måste ta fler poäng för att vara helt säkra på att inte hamna under nedflyttningsstrecket, men vi har gjort det bra. S-hof är favoriter till att vinna serien men därefter är det ganska tätt och vi kan vara med och slåss om kvalplatsen.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher