Dålig väghållning

Debatt

Var är snöröjningen? Det är förenat med livsfara att gå utanför dörren eller att försöka köra hemifrån. Ännu en gång ofrivilligt fast i mitt hem! Nu räcker det! Sedan kommunen tog över efter vägföreningen har ”Kyrkbyn”, Hyltorna i Floda, glömts bort. Detta är oacceptabelt!

 • Norrlänning
8 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

 1. Svar till Norrlänning:

  Tack för att uppmärksammar oss på att snöröjningen inte fungerar som den ska.

  I år har Lerums kommun en ny entreprenör, som till följd av personalbrist har svårt att hinna med snöröjningen på vissa platser. Personalen på vägenheten är därför väl medvetna om att det har varit en del problem med snöröjningen, på vägar såväl som på gångstråk.

  Vägenheten är dagligen ute och gör efterinspektioner i de områden i kommunen som entreprenören har åtagit sig att snöröja. Dels gör vägenheten inspektioner eftersom boende felanmäler till kommunens kundcenter KomIn eller på annat sätt påpekar när röjningen har blivit eftersatt. Lerums kommun är inte nöjda med hur situationen är, men vi ställer krav på entreprenören och utgår ifrån att det blir en förbättring framöver.

  Hälsningar
  Emma Söderblom
  Kommunikatör
  Teknisk service, Lerums kommun.

  • Hej Emma!

   När vi bodde i Linköping alldeles i början av 1980-talet hade samtliga plogbilar en fällucka på höger sida av plogbladet. När de passerade garageinfarter och brevlådor fälldes luckan ner för att fällas upp när de passerat. På så sätt hölls garageinfarter och brevlådor skadelösa.

   Här i Lerum kan plogbilen komma dånande sent på kvällarna och lägga halvmeterhöga vallar av blötsnö som sedan fryser till betongliknande hinder under natten. Jag blir speciellt irriterad när jag kört rent på vår del av gatan med egen snöslunga för att sedan beskåda hur en aningslös plogförare kommer i full fart med skopan full av snö från andra delar av gatan. Snön levereras utan kontakt med hjärnverksamhet utanför våra garageinfarter. Det är inte OK!
   Vore bra med lite styrning av de där pojkarna.

   • Kopierat rakt av från kommunens hemsida.

    Fastighetsägarens ansvar

    Det är fastighetsägarens ansvar att halkbekämpa och röja bort snö som plogats för grindar, garageinfarter eller liknande. Brevlådan ska också vara tillgänglig för tidningsbud och brevbärare.

    • Och? Det är inte rimligt att ta hand om en halvmeter hög isbetong. Speciellt inte för äldre ensamma personer. Jag påpekade att andra kommuner i Sverige kunnat lösa detta på ett mycket enkelt sätt redan för mer än 35 år sedan.
     Man kan ha attityden att vi skiter i hur det blir för våra invånare. Det är detta som gäller, så håll käften.
     Man kan också ha attityden att vi kanske ska ta till oss kunskap och utveckling till gagn för våra invånare.
     Men det är ju en fråga om attityd.

  • Rättelse: Entreprenören som har i uppgift att röja snö är inte ny, däremot är personalbrist en orsak till de problem som har uppstått.

   Hälsningar Emma Söderblom, kommunikatör.
   Teknisk service, Lerums kommun.

 2. Snöröjning, saltning etc. har i år blivit dramatiskt sämre. Exempelvis statliga Härskogsvägen som tidigare skötts exemplariskt är nu i bedrövligt skick. Har någon från det lilla Miljöpartiet infört så kallad ”feministisk snöröjning”? Skärpning innan någon kör ihjäl sig!

 3. Detta eviga klagande på snöröjningen varje vinter! Du har inte funderat på att flytta till varmare breddgrader då du uppenbarligen inte tycker om snö och vill att vägen ska vara som på sommaren. Du borde veta att snö brukar falla från ovan denna tid på året så varför klaga. Tror du är sur för dom inte kom till ditt område först och plogade. Var glad över det vita så länge det varar istället för att sura.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher