Hyvling av tjänster

Debatt

Tänk dig att du som fast anställd plötsligt blir av med arbetstimmar, och delar av lönen, från den ena dagen till den andra. Detta kallas hyvling. Efter en dom i Arbetsdomstolen kan detta hända vem som helst. Arbetsgivaren kringgår på detta sätt gällande regler om turordning och uppsägningstid. Hela LAS (Lagen om Anställningsskydd) sätts ur spel. Detta händer 2017 i Sverige!
Senast i raden av arbetsgivare som använder sig av denna omdiskuterade metod är Bräcke Diakoni i Lerum där personalen inom Daglig verksamhet ställts inför valet att ofrivilligt gå ned till deltid eller själv säga upp sin anställning. Detta sker inom ett yrke som redan från början är lågavlönat!

Bräcke Diakoni säger sig verka för att medarbetarna ska känna berättigad yrkes­stolthet och öka attraktionskraften för arbete inom vård och omsorg. ”Att arbeta för och med människor är viktigt.”
Motsägelsefullt, eller?

Bräckeanställd

2 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Pensionär: det här har inget att göra med att vara nöjd med sitt arbete, det har att göra med att plötsligt (efter nytt avtal med snåla lerums kommun som drar in på allt som har med människor med funktionshinder att göra ) får man inte lön som man kan leva på. Vi anhöriga vill inte att de ska söka sig till annat arbete heller då det blir deltagarna som blir drabbade vilket Bräcke Diakoni meddelat oss att det kommer inte att hända. Fruktansvärt beteende gentemot sina anställda.

  2. Om du inte är nöjd med ditt arbete är det då inte bättre att använda din tid för att söka någon ny tjänst i stället för att gnälla på debattsidor? Det finns ju tydligen mycket gott om arbete för duktig, ambitiös och erfaren personal. Och om du anser att domstolsutslaget är fel kan du sannolikt överklaga.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher