Foto: Ulf Hammafjord
Christer Josefsson rivstartade med enbart strajkar, 300 poäng, i matchen mot Sterling.
Foto: Ulf Hammafjord
Christer Josefsson rivstartade med enbart strajkar, 300 poäng, i matchen mot Sterling.

Kalkylen håller för Team Lerum

Bowling

Efter en stark upphämtning mot Joker fick Team Lerum oavgjort, men därefter lyckades man inte få till spelet mot Sterling. Lördagens två matcher hemma i Kägelfallen slutade med en poäng.

Det var två starka lag som gästade Lerum i lördags, men med fördelen av hemmaplan hoppades lagledaren Ulf Hammarfjord ändå på en något bättre utdelning. Men dagen hade kunnat sluta med noll poäng. Den första matchen mot Joker såg ut att gå mot förlust med underläge 5–10 inför den sista serien.

– Med publiken hjälp lyckades våra spelare lyfta sig samtidigt som de såg förvånade ut, alla räknade med att någon annan skulle fixa det, säger Ulf Hammarfjord.

I andra matchen var det bara Christer Josefsson som imponerade. Han gick igenom första serien med enbart strajkar och fick till slut 912 poäng.

– Han har haft det lite motigt med underlagen, men nu spelade han kanonbra och strajkarna satt perfekt.

Matchen förlorade Team Lerum med 6–14. Den allsvenska nykomlingen ligger nu trea från slutet, en placering som när serien är klar i vår innebär kval för förnyat kontrakt.

– Vi har tappat tre poäng hemma men också tagit tre poäng borta så totalt sätt är poängen enligt kalkylen, summerar Ulf Hammafjord.

I söndags spelade klubbens farmarlag mot Astoria. Matchen slutade 12–7, vilket betyder att man går till juluppehåll med enbart segrar under hösten.

– Det var den tolfte segern och det är inte mer än två, tre lag i hela Sverige som lyckats med det. Det är väldigt ovanligt och en bedrift. Satsningen att få upp farmen en division verkar hålla, konstaterar Ulf Hammarfjord.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher