Foto: PRIVAT
SLÄPPER NY EP. Lerumsmusikerna Martin Dahlgren och August Svärdström är namnen bakom bandet Trendeights senaste skiva.

Lerumsband släpper ny skiva

Lerum

På torsdag släpper Lerumsbandet Trendeight sin andra skiva som fått namnet Blissfully unaware– en EP som handlar om att växa upp och att stå upp för sina värderingar.

När Trendeight spelar live är det ofta ett fullmannaband publiken får möta men bandet består egentligen av låtskrivaren och sångaren August Svärdström som spelat in alla instrumenten på nya skivan själv.

– Jag brukar vara lite halvhemlig, även om jag presenterar och formar Trendeight som att det är ett band för att inte sätta mig själv för mycket i centrum, så är det jag som är kärnan och drivmedlet i bandet.

Har producerat skivan

Bandets livegitarrist Martin Dahlgren, har producerat skivan medan August skrivit låttexterna och sjunger. Sedan har tidigare bandmedlemmen Marcus Jansson, samt Lerumsmusikern och kompisen Jack L. Stroem stått för stämsången.

Har vuxit upp

På frågan om skillnaderna mellan denna skiva och debutalbumet som kom våren 2016, svarar August att han utvecklats som sångare och frontman samt att han vuxit upp. Med sina blott 21 år på nacken har han redan hunnit gå igenom en ålderskris som ledde till skrivandet av låten Blissfully unaware.

– Som barn är du fortfarande lyckligt ovetande om livets allvar, men efter gymnasiet ställs nya krav på dig, du ska växa upp och skaffa dig ett seriöst jobb, säger han och fortsätter:

– Saker man tyckte om att göra innan måste uteslutas, och jag upplever att folk offrar det de egentligen brinner för, som musiken till exempel.

Augusts plan är däremot inte att ge upp sina drömmar. Han vill satsa på musiken och målsättningen är att släppa en skiva varje år fram till 2020.

– Jag mår helt enkelt väldigt bra av att musicera och planen är att jobba hårt för att kunna syssla med det här på heltid i framtiden.

Han beskriver bandets musikgenre som radiovänlig rock med popinfluenser och han är väldigt nöjd med slutresultatet av nya skivan som spelades in i Recordia Studio i Varberg.

Fått speciellt sound

– Den här skivan är proffsigare gjord än debutalbumet eftersom vi hållit till i en riktig gammaldags studio med analoga, handgjorda mixerbord, vilket gett skivan ett väldigt speciellt sound som är svårt att kopiera sig till.

När EP:n släpps torsdagen den 7 december ska den först ut på Spotify, Google play, Itunes och sociala medier, sedan planerar August att börja boka upp spelningar inför nästa år.

– Min förhoppning är att kunna åka på en Skandinavienturné, men vi får se lite hur det blir. I vilket fall som helst kommer det nog bli ett mindre band än vad vi varit tidigare, säger han och fortsätter:

– Det är lätt att få hybris och tänka att jag ska ha med alla möjliga instrument på scen men jag måste nog skala ner och bara ta med vad jag faktiskt verkligen behöver.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det