Arkivfoto: Daniel Elfvelin
Vilma Karlander vann alla sina fyra singelmatcher i serien.
Arkivfoto: Daniel Elfvelin
Vilma Karlander vann alla sina fyra singelmatcher i serien.

LTK var nära att skriva historia

Teniis

Dramaturgiskt kunde upplösningen av division 1 södra inte bli bättre. Efter en jämn serie låg en elitserieplats i potten i den sista matchen. Lerums Tennisklubb pressade Elfsborg Tennis, men fick ge sig mot seriefavoriten.

Två matcher väntade Lerum i det sista seriesammandraget i helgen. LTK började med att spela oavgjort, 2–2, mot hemmalaget Jönköping Tennisklubb i lördags. Därmed fanns fortfarande chansen till att ta hem seriesegern när man ställdes mot tabellettan Elfsborg i söndags.

– Hade vi lyckats så hade vi skrivit historia, konstaterar tränaren Kalle Johnson.

Dubbelparet Tereza Sladká och Vilma Karlander satte ordentlig press på Elfsborgsduon när man tog den första matchen till supertiebreak. Där blev det dock förlust med 2–10.

– Där hade vi inget momentum alls. Hade vi fått 1–0 där så hade det varit helt andra förutsättningar, men nu behövde de bara vinna en singel. Det var lite tungt, men det var ändå en stark dubbel, säger Kalle Johnson.

Fortsatte kämpa

Till slut blev förlustsiffrorna 1–3. Vilma Karlander tog lagets enda vinst genom att vinna med 11–9 i supertiebreak, vilket betyder att hon vunnit alla sina fyra singlar i serien.

– Och vi har pratat om att det är viktigt att inte ge upp, även om det inte finns någonting mer att spela för mer än den individuella prestationen.

Trots förlusten är det också en nöjd tränare som ger högt betyg till sitt lag, nykomling som till sist blev trea i serien.

– Hade vi haft lite mera stolpe in hade vi kanske gått upp i elitserien, men vi får inte glömma det bara är fjärde säsongen någonsin vi spelar i division 1.

Bred trupp

Från början fanns en elitserieplats inte ens på kartan.

– Så att vi hade chansen i sista matchen kändes väldigt charmigt. Det var en tuff och jämn serie och vi hade riktigt roligt.

– Det är kul att vi har en bred trupp där alla har vunnit matcher. Många har visat att nivån är rätt, summerar Kalle Johnson.

Med tennisseriernas komprimerade upplägg är det nästan ett år kvar till 2018 års serie.

– Det tror jag är en fördel för oss. Vi har många 14-, 15- och 16-åringar som då fått ett år mer träning och erfarenhet. Sen hoppas jag att Tereza fortsätter att resa från Tjeckien för att spela med oss.

Daniel Elfvelin

daniel@lerumstidning.com

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher