Oliver Praetorius. Foto: Per Andersson
Oliver Praetorius. Foto: Per Andersson

Oliver USM-tvåa bakom ständige rivalen

Konståkning

Trots några missar blev det personligt rekord för Oliver Praetorius. Det efterlängtade guldet uteblev, men silvermedaljen var LKK-åkarens bästa placering i ett SM.

Precis som på SM-genrepet i Österrike för några veckor sedan blev Oliver Praetorius knappt slagen av Casper Johansson från Tibro KK i klassen Ungdom 15 pojkar. Oliver gjorde en stabil insats och bjöd på sex trippelhopp i friåkningen, men fick en del avdrag för några osäkra landningar.

– Jag vet inte varför men jag kände mig väldigt trött efter bara ha värmt upp och trots att jag inte var nervös kändes benen helt darriga, förklarar han.

Trots det slog Oliver personligt rekord. Summan på 118,42 poäng var sex poäng bättre än hans tidigare bästa notering.

– Jag har ett brons sedan innan och nu ett silver också så det känns kul, jag är nöjd även om det svider lite att det inte blev guld. Men jag är glad för Caspers skull och har många SM framför mig, säger Oliver, som närmast ser fram emot en tävling i Stockholm och Nordiska Mästerskapen i Finland i februari.

Klubbkompisen Ines Andersson tävlade i SM för andra gången och kom på åttonde plats i klassen Ungdom 15. Hon har varit jämn och stabil under hösten, så även i det här mästerskapet och hennes 76,66 poäng innebär nytt personbästa. I damjuniorklassen deltog LKK med två åkare. Frida Sandgren kom på 16:e plats och Madicken Astorsdotter på 18:e plats.

– Båda tjejerna kämpade väl i denna klass, vilket kanske är den klass där vi ser den tuffaste konkurrensen. Men ingen av dem nådde riktigt fram till sina personbästa, säger LKK:s Per Andersson.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher