Svar angående vårdplaneringsmöten

Debatt

Svar angående vårdplaneringsmöten, LT 9/11 och 21/11.

När en person ska skrivas ut från sjukhuset kan vårdplanering vara på olika sätt men oftast hålls mötet via video. Det kan också vara möten på sjukhuset. Våra rutiner innebär bland annat att personal från både sjukhuset och kommunen medverkar under hela mötet.

I Lerums kommun är vårdplaneringsmöten via video vanligast. Skälet är att det är mer miljövänligt men också för att använda arbetstid effektivt. Om sjukhuset och kommunen vet innan mötet att det inte fungerar via video så kan kommunens handläggare komma till sjukhuset och ha mötet där istället.

Vi beklagar att du och din närstående inte tyckte att det blev ett bra möte och vi förstår att vår information hade kunnat vara bättre innan mötet. Vi är tacksamma för att du uppmärksammat detta. Alingsås lasarett och Lerums kommun arbetar tillsammans för att bli bättre på att informera och kommunicera kring vårdplaneringsmöten för att skapa en tydlighet och förhoppningsvis en trygghet för både patient och närstående.

Jennie Norlander
Avdelningschef Kirurgavdelning 6
Alingsås Lasarett

Elisabeth Karlsson
Enhetschef Myndighet äldre
Lerums Kommun

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher