Svar till Pensionär om hyvling

Debatt

Gnäll och gnäll… Ni pensionärer har ju inte monopol på att ”gnälla”. Vi kanske skulle plocka bort 3 000 kr från din pension varje månad så får du känna hur det känns?

Den här frågan är större och allvarligare än det du kallar ”gnäll”. Det handlar om trygghet på arbetsmarknaden och Bräcke, med sin höga svansföring inom etiska frågor, agerar nu som den trygghetens dödgrävare.
De vi arbetar med inom LSS-området tillhör samhällets sköraste människor och de drabbas alltid i sista änden av nedskärningarna. Vi får hoppas att deras anhöriga reagerar.

Till sist vill jag hälsa Pensionär att Arbetsdomstolens dom inte går att överklaga.

3 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Bräckeanställd tycker att det skall plockas bort 3.000 kronor från pensionen?? Problemet är väl då att det inte blir något kvar eftersom pensionerna är så låga och skatterna höga. Och då uppstår problem för Bräckeanställd eftersom vi pensionärer bidrar med skatt (och har gjort i ett helt arbetsliv dessutom) så att Bräckeanställd får sin lön. Det är en cirkel som sluts och den är vi pensionärer med och betalar, trots att vi redan gjort rätt för oss och tjänat in nämnda pension.
    Förr var fackliga ombud de som tog hand om anställningsproblem men idag tror var och en att de klarar löneförhandlingar själva, utan fackligt stöd. Ingen vill heller betala en enda krona till facket för att få tryggare anställningsförhållanden. Lika lite som unga idag vill vara med och bidra skattevägen för bättre arbetsplatser och högre löner i vård och skola. Så går det som det går, med trygga anställningar och lönehöjningar.

  2. Varför inte följa normala kommentatorsregler för samma ämne? Det är väl självklart om någon inte är nöjd med sitt arbete på grund av låg lön eller annat skäl byter till ett mer passande arbete. Vi har väl knappast slavarbete i Sverige utan de flesta kan välja och agera själva. Annars råder en handlingsförlamning som knappast någon arbetsgivare vill ha. Själv har jag bytt anställning 8 – 10 gånger under mitt liv före pension – alltid i mitt val och utan problem. Någon skriver att ”vi” kanske skulle plocka bort 3 000 kr från min i förskott inbetalda, kontraktsenliga pension. Vilka är ”vi” och av vilket skäl? Någon skriver att han/hon älskar sitt jobb men kräver lön som han/hon kan leva på?? En arbetsgivare betalar självklart för en arbetsinsats – inte för arbetstagarens privata utgifter och trygghet för en arbetstagare skapas av en god arbetsinsats och bl.a. val av arbete inom en expanderande och stabil sektor. För övrigt kan beslut i Arbetsdomstolen tas upp i Europadomstolen men mitt uttryck ”överklagas” var olämpligt.

  3. Om jag nu skulle vilja byta arbete så hade jag gjort det, men så är inte fallet jag älskar mitt jobb !!!! Men jag måste kunna försörja mig på min lön.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher