Tågnobbad

Debatt

Under de närmare 50 år jag rest från Aspedalen till Göteborg har jag råkat ut för en hel del knäppa saker med tåget. (Som till exempel den gången föraren stängde dörren för tidigt på centralstationen och jag fick åka hela vägen till Sävenäs med ena armen ute i 90 km/tim i 5 minusgrader och bärkassen uppblåst som en spärrballong med apelsinerna studsande – jo, det var faktiskt en person som skrev om det i LT senare).

Men denna gången tar det priset. Skall gå på tåget som kommit i tid. Det är cirka 20 meter att gå till första vagnen och eftersom jag är stelopererad kan jag inte springa, men däremot gå en meter i sekunden. Det var tydligen inte fort nog för när jag var i höjd med förarhytten brände tokföraren av hesa fredrika rätt i hörapparaten och gjorde helt klart att jag var tvungen att lägga på ett kol. 8 meter senare var dörren stängd och både jag och passagerarna innanför tryckte en god stund på knappdörren innan hen helt sonika körde iväg mitt framför näsan på alla förvånade nunor och jag stod där som ett fån inför allas blickar.

Ringde till kundtjänst som tog emot min rapport. När jag ville lämna min emailadress blev dom förvånade. Ville jag ha feedback, eller rentav en ursäkt? När jag i kylan gick och väntade på nästa tåg gick jag igenom mina reaktioner; förvåning, chock, bedrövelse, ilska, vanmakt. Jag har ofta funderat på varför rutorna i väntkurarna alltid slås sönder. Nu vet jag varför.
Panchisar göre sig icke besvär med att åka Västtrafik.

Akterseglad

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher