Tvingas ner i arbetstid

Lerum

Anställda hos Bräcke Diakoni tvingas gå ner från hel- till deltid. I genomsnitt innebär det drygt 2 000 kronor mindre att leva på i månaden.

Alla heltidsanställda på Bräcke Diakonis daglig verksamhet tvingas gå ner till tjänster på 87,5 procent, så kallad hyvling. I genomsnitt blir det en löneminskning på 2 351 kronor i månaden efter skatt.

– Det här är en verksamhet där det redan är låga löner. Det är många som får svårt att klara sig ekonomiskt när lönen sänks så mycket, konstaterar en anställd.

En kollega tillägger:

– Det är moraliskt förkastligt att ta bort försörjningsmöjligheten så här. Jag har alltid tyckt väldigt bra om att arbeta på Bräcke diakoni, jag sympatiserar med att det inte finns något vinstkrav utan att vinsten går tillbaka in i verksamheten. Men att behandla anställda på det här sättet, det känns inte bra.

De anställda tycker att informationen har varit under all kritik.

– Det gäller både till oss och till deltagarna. Det är väldigt många oklarheter. Vi har inte fått besök av HR-avdelningen (som har ansvar för arbetsmiljön). Det enda de har erbjudit är samtal med en diakon, säger en anställd.

– Deltagarna har inte fått någon information alls, men de förstår ju att något är på gång och börjar bli oroliga, inflikar en annan.

Många berörs

Bräcke Diakoni bedriver daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning på fyra olika ställen i Lerums kommun. Totalt är det 28 anställda som nu får sin arbetstid nedskärd.

Hur tycker ni att de skulle ha gjort?

– Vi hade hellre sett att de sa upp personal, då finns ett skyddsnät. Den som blir uppsagd kan söka ett nytt arbete eller få arbetslöshetsersättning.

– Som det är nu får vi som tvingas ner i arbetstid inte a-kassa upp till hundra procent, det har vi för hög anställningsgrad för. Vi får heller inte lägga upp arbetstiden så att vi jobbar fyra dagar och är lediga en dag, utan det blir kortare arbetsdagar måndag till fredag. Det finns ingen möjlighet att gå in och ta extratimmar på Bräcke, och det är svårt att få inhopp någon timma på eftermiddagen på en annan arbetsplats.

Två orsaker

De anställda var oroliga för att antalet år som anställd skulle försvinna när tjänsten görs om. Men så är inte fallet.

– Anställningsåren finns kvar även om tjänstegraden förändras, säger Johan Broberg, driftsområdeschef på Bräcke diakoni.

Varför får de anställda inte fortsätta arbeta heltid?

– Det är av två orsaker, dels har antalet deltagare minskat och dels har vi ingått ett nytt avtal med Lerums kommun med förändrade ekonomiska villkor. Sammantaget betyder detta att vi behöver anpassa verksamheten och då har vi valt att minska tjänstegraden, svarar Johan Broberg och fortsätter:

– Vi tittade på de olika alternativen och landade i att det här var det minst dåliga. Vi anpassar bemanningen efter när deltagarna är hos oss.

Han vill poängtera att det inte är gjort i vinstsyfte:

– Vi är bedriver en så kallad non profit-verksamhet. Det innebär att eventuell vinst återinvesteras i verksamheten.

Är det något du vill säga till de drabbade anställda?

– Vi är medvetna att det får konsekvenser och att det påverkar många personers ekonomi, men det är en anpassning som behöver göras för att få ihop verksamheten.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher