Vi accepterar aldrig kränkningar och mobbning

Debatt

Vi accepterar aldrig kränkningar och mobbning. Så fort vi får reda på att något har hänt agerar vi från skolan. De kränkningar som kommer till vår kännedom dokumenteras och följs upp, flera gånger över längre tid för att det ska upphöra. Vi menar att trygghet är en förutsättning för lärande och vi arbetar kontinuerligt och aktivt med den frågan på många olika sätt.

Samtidigt har vi ett gemensamt ansvar, vi vuxna som finns runt barn och unga. Vi behöver prata om hur vi uttrycker oss och hur vi är mot varandra. Det finns också en tystnadskultur där olika kränkningar inte kommer fram. Hela #metoo-kampanjen är ett exempel på att det varit tyst för länge, på alla nivåer i hela samhället. På skolan arbetar vi för att uppmuntra våra elever att våga säga ifrån och komma till någon vuxen på skolan om det är något som händer.

I första hand vänder sig eleverna till sin mentor, men det går lika bra att vända sig till en annan vuxen på skolan som eleven känner förtroende för. Om vårdnadshavare känner sig orolig eller ser eller hör saker så vill vi gärna att ni hör av er till barnets mentor eller till rektor. Då kan vi agera, tillsammans.

Emil Beckman och Niss Kerstin Hallgren
Rektorer Rydsbergsskolan

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher