• FBC Lerum
    Vinnargänget. FBC Lerums P02-lag som knep guldet i klassen boys 15.

Bragd för juniorlag

INNEBANDY

Det var storslam för FBC Lerums pojklag som tog guld i sin klass i en av världens största innebandyturneringar.

Över 50 lag från olika delar av världen deltog i Gothia cup i Göteborg, en av de största och mest internationella innebandyturneringar, under trettondagshelgen. FBC Lerums lag för pojkar födda 2002, kammade hem guldet i den tävlande klassen boys 15.

FBC Lerum hade 8 lag med i cupen och fem av dem går till A-slutspel, fem till kvartsfinal, tre till semifinal, två till final och ett lag som vann hela Gothia cup. P02 vann alltså finalen mot Kalmarsund med 3-2.

Även P01 gick till final och fick där möta tjeckiska Tatran Stresovice och fick nöja sig med silver där.

FBC Lerum gjorde som helhet en lyckad insats och vann 30 av 50 matcher med en målskillnad på 184-133.

veckansluncher