Den som inget har, skall inget få

lt-debatt

Regeringen har skrutit om att alla pensionärer skall få en rejäl höjning av pensionerna år 2018. Nu kom så den stora höjningen i brev från pensionsmyndigheten. Mycket förvånad blir man verkligen, för den stora höjningen man får ut att leva på under en månad är 99 kronor till. Den procentuella höjningen gör att de fattigaste pensionärerna, fortfarande förblir fattiga. Beloppet räcker till ett knappt halvt kilo fisk eller två askar Alvedon.
Något bostadsbidrag får vi inte eftersom båda makarna lever. Är över 80+, med stora kostnader för mediciner och sjukvård. Med en gemensam pension på 19 000, som skall räcka för två pensionärers livsuppehälle och alla stora medicinkostnader, hyra, färdtjänstresor, kläder, bredbandsavgifter, TV, el, kommunala avgifter, oförutsett, samt betala skatt på redan intjänad pension, så blir det att suga på ramarna även i fortsättningen.

  • Var finns pensionärsupproret?
veckansluncher