Dubbelframgångar i Salk Open

Tennis

Lerums Tennisklubbs dubbelspelare imponerade när Salk Open avgjordes i Stockholm. Emma Shasteen gick ända till final med sin partner från Linköping i 16-årsklassen och Frida Weijerman och Märta Marklinder tog sig till semifinal bland 14-åringarna.

Emma Shasteen visade att hon på allvar är tillbaka efter en skada som höll henne borta från tennisen ett år. I par med Linköpingspelaren Izabelle Persson blev det alltså en andraplats.

– Hon kom tillbaka i oktober och tränar för fullt igen. Hon har vunnit både SM och Salk Open i singel innan och det är roligt att hon presterar så bra resultat igen, säger tränaren Patrik Jarestrand.

Frida Wijerman och Märta Marklinder nådde sin kanske största framgång någonsin tillsammans i och med tredjeplatsen i 14-årsklassen.

– De har gjort bra ifrån sig tidigare i stora turneringar, men det här är nästan som ett nordiskt mästerskap med många spelare från både Finland, Norge och Danmark, säger Patrik Jarestrand, som tycker att det är roligt att klubben visar så hög klass i dubbel.

Totalt tio LTK-spelare deltog i turneringen och i singel lyckades Vilma Karlander bäst när hon gick till tredje omgången i F16.