Fängelse för penningtvätt och knarkbrott

Kommunen

En 23-årig man från kommunen döms till fängelse i ett år och två månader för penningtvättsbrott och narkotikaförsälning.

23-åringen döms till fängelsestraffet för att i försäljningssyfte ha innehaft en större mängd narkotika i olika sorter. Han har också försökt dölja att pengarna han har tjänat har kommit från brottslig verksamhet, och döms därför för penningtvättbrott. Det var efter att ett rekommenderat brev, som innehöll narkotika och hade 23-åringen som avsändare, upptäcktes i en servicebutik i Kortedala misstankarna mot honom väcktes. Polisen inledde en spaningsinsats. Och upptäckte att 23-åringen snart därefter lämnade in ytterligare ett brev på en servicebutik i kommunen. Även det här brevet, som togs i beslag, innehöll narkotika. Dagen efter fick 23-åringen ett brev från samma person han hade försökt skicka narkotikan till, och detta innehöll kontanter.

Polisen gjorde fynd

Efter dessa upptäckter gjorde polisen en husrannsakan i 23-åringens lägenhet. Lägenhetsinnehavaren och två kompisar greps, åklagaren avskrev dock senare misstankarna mot kompisarna. Vid gripandet hade 23-åringen narkotika framför sig på golvet. I lägenheten hittades också narkotika på olika ställen. Där fanns även en våg och 6 000 kronor i kontanter.

Skyltade på facebook

Enligt åklagaren har 23-åringen annonserat om narkotikaförsäljningen på Facebooksidor där den typen av försäljning sker. I bevisningen finns också chattkonversationer som handlar om försäljningen. Det var dessutom de olika sorterna narkotika som kommunbon hade annonserat om som hittades i hans lägenhet.

Mängden narkotika och de övriga omständigheterna i fallet gör att tingsrätten fastställer att narkotikan var avsedd att överlåtas.

23-åringen förekommer under nio avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes senast våren 2017 till tre månaders fängelse för narkotikabrott.