Arkivfoto: Björn Dinau
Arkivfoto: Björn Dinau

Gärningsmännen följde efter offret

Lerum

Nya uppgifter har nått polisen gällande personrånet den 5 januari. Gärningsmännen hade åkt tåg tillsammans med offret innan de slog till.

I Göteborg hade gärningsmännen slagit följe med en grupp killar bland annat ynglingen som sedan blev offer för rånet ingick. De hade tagit pendeltåget mot Lerum tillsammans, och sedan slagit till när ynglingen var på väg hem från tågstationen.

Enligt uppgifter från polisen ska ynglingen ha pratat med sin pappa i telefon vid tillfället för brottet. Pappan konfronterade gärningsmännen senare samma kväll och återfick pengarna de tillskansat sig.

– Vi har begärt ut en övervakningsfilm från pendeltåget som vi hoppas kan frambringa mer information om gärningsmännen, säger utredare David Hallberg.

Lerums Tidning skrev i höstas om att polisen efterfrågade tips och observationer från allmänheten gällande ett flertal personrån av samma karaktär. Enligt David Hallberg gav det inte särskilt mycket, förutom ett iakttagande av en mindre grupp individer icke hemmahörande i kommunen.

Ökar personrånen i kommunen?

Vi kan inte dra den slutsatsen just nu. Däremot har vi noterat vad vi tror är ett samband mellan de mopedrån som skedde förra året och de personrån som nu anmäls.

Vad är det för samband?

När det gäller mopederna så har vi en ganska klar bild av vilka kretsar gärningsmännen rör sig i och det kan mycket väl vara samma individer som ligger bakom de rånen också.

Vad vet man mer om gärningsmännen?

I det här fallet från den 5 januari rör det sig om två mörkhyade killar som inte själva bor i kommunen. Det stämmer överens med signalementen som uppgetts i samband med de övriga rånen den senaste tiden.

Vad händer nu?

Vi får se vad övervakningsfilmen kan ge och sedan får vi gå på pappans och offrets berättelser.

veckansluncher