Hård kamp om kvalplatserna

Innebandy

FBC Lerum hade chans att ge sig själv lite arbetsro, men i och med förlust mot Mölndals AIS i söndags tätnar striden om kvalplatserna. Floda IBK tog en viktig uddamålsseger mot FBC Sisjön.

Avslutningen av division 1 Västra Götaland närmar sig. Sex omgångar återstår och som väntat blir det en hård kamp om de fyra kvalplatserna till allsvenskan. Topplagen IBK Alingsås och IBK Lidköping har gjort ett litet ryck i toppen och i helgen hade även FBC möjligheten att skapa en lucka till strecket. Men istället närmade sig Mölndal, som vann i Rydsbergshallen.
”Nu är det bannemej tight i striden om kvalplatser där både Mölndal och Partille är inbjudna på allvar”, skriver klubben på sin hemsida.

Hemmalaget började starkt och tog ledningen efter mål av Anton Rieden efter bara ett par minuters spel, men de formstarka gästerna skulle ta över och i början på tredje perioden ryckte Mölndal till en fyramålsledning.
Matchen såg ut att vara avgjord, men FBC gav inte upp och med knappt två minuter kvar tändes hoppet ordentligt när Joakim Fors reducerade till 5–6. Trots chansen i spel sex mot fyra lyckades man dock inte få till en kvittering. ”Mölndal kämpar heroiskt och lyckas freda målet ända till slutsignalen”.

I och med Mölndals seger var Floda pressat att vinna borta mot Sisjön för att behålla sin kvalplats. Emil Gustafsson och Fabian Österman såg till att Floda kopplade ett grepp genom att göra varsitt mål i den första perioden.
I mellanperioden gjorde Sisjön det enda målet innan Christoffer Wahlman drygade ut ledningen igen i början på den tredje perioden. Med sju minuter kvar reducerade Sisjön till 2–3, men några fler mål blev det inte i matchen.