Lerum har en revy – minsann

Lerum

Partille har det och det och det. Men Lerum har något så mycket bättre. En revy.

Lillebrorskomplexet gentemot Partille verkar vara stort. Ett av budskapen i årets Lerumsrevy är att även om Partille har otroligt mycket som inte Lerum har så borde kommunborna vara glada över det som faktiskt finns här, som Lerumsrevyn. I år heter revyn Alla ska gå.

Innehållet är glatt, riktigt lokalt och stundtals hårt satiriskt. För det är med efter­tryck Lerumsrevyn har återuppstått. Och en lokalrevy, med ett gäng engagerade duktiga ideella krafter, är faktiskt något Lerumsborna kan vara riktigt stolta över.

Mycket lokalt

Efter ett års uppehåll har nu manusförfattarna Håkan Klamas och Per Pettersson visat var skåpet ska stå. De har fått med kommun­nyheter från det gångna året som Systemteknikaffären, sophämtningen och det nya parkeringshuset. Allvetande personal på Kom In och snurrig bygglovspersonal beskrivs. En stor plats tar även bostadsköpet i Sjövik, där politikerna köpte lägenheter för 52 miljoner kronor utan upphandling och senare krävdes på upphandlingsskadeavgift från Konkurrensverket. Efter beslutet mörkade politikerna köpet, på Lerums Tidnings fråga om varför svarade det socialdemokratiska kommunalrådet Dennis Jeryd:

– Det var helt enkelt en miss från min sida. Jag går igenom kallelsen till kommunstyrelsen och skriver ihop pressmeddelandet utifrån det och måste ha bläddrat förbi den sidan.

Det var så klart tacksamt att skoja om.

Fler politiker

Dennis Jeryd är inte den enda lokalkändis som porträtteras, även om han får klart störst utrymme. De andra toppolitikerna i majoritet Lill Jansson (L), Rutger Fridholm (MP) och Eva Andersson (C) syns. Eller förresten, i det sistnämnda fallet görs en stor grej av att hon är osynlig.

Det före detta moderata kommunalrådet Henrik Ripa har en plats i revyn i både tal och bild. Nuvarande oppositionsråd Alexander Abenius syns det dock inte skymten av.

Även om det mesta är lokalt tar revyn upp riksnyheter som Metoo.

Fredagens premiär lockade en stor publik. Stämningen var uppsluppen och skratten många.

veckansluncher