• Foto: Leif Lundvall
    Starke anfallaren Mattias Lundberg är alltid nyttig för laget. – Det är alltid lite speciellt att möta Partille. På senare år har det alltid varit matcher som avgjorts i slutet. Idag var vi starkare, säger Mattias Lundberg som själv spelat ett år i Partille.
  • Foto: Leif Lundvall
    Nyförvärvet Joakim Fors gjorde två viktiga mål i derbyt mot Partille. – Det var bra men jag borde nog gjort ett par till på de chanser jag fick, säger Joakim.
  • Foto: Leif Lundvall
    Pontus Persson, som leder den interna poängligan med 31 poäng, gjorde ett vackert mål även mot Partille.

Lerum startade året på bästa sätt

Innebandy

För Lerums innebandyherrar börjar det nya året börjar med att man stöter på sina svåraste konkurrenter i en tät följd. Det första hindret, FBC Partille, passerades tämligen smärtfritt. Lerum vann derbyt med 8-4 efter att ha dominerat stora delar av matchen.
– Det var en skön och viktig seger för oss. Det är alltid jämna, täta matcher mellan Partille och Lerum men idag kändes vi starkare och fick kontroll över det hela ganska snabbt, säger anfallaren Mattias Lundberg.

Lerum tog greppet om matchen från första sekund mot ett Partille som bara dagarna innan gjort en ganska stor översyn av sina lag och även bytt tränare.

– Det var mycket nytt för killarna och vi har inte hunnit spela ihop laget än. Men vi gjorde verkligen ingen bra match, säger nye tränaren Urban Jansson.

Matchen spelades i nya, fina Partille Arena och efter första perioden ledde Lerum med 2-0 efter mål av Simon Bjertin och Joakim Fors. Även hemmalaget hade ett par riktigt vassa chanser men Oliwer Cedergren, som var bra matchen igenom, höll tätt.

I andra perioden avgjorde Lerum matchen med tre nya mål och trots att hemmalaget gjorde en mycket bättre andra hälft var segern kassaskåpssäker.

– Vi gjorde en klart godkänd match. En bra start och sedan slog vi omedvetet av lite på tempot samtidigt som de pressade högre upp i banan. Sistaperioden var jämn, säger tvåmålsskytten Joakim Fors.

Lerums båda tränare, Mattias Flodén och Staffan Hjalmarsson, var nöjda efter matchen.

– Vi spelar på tre starka och jämna femmor och det är en styrka för oss att vi kan göra det. Dessutom har vi en väldigt bra målvakt i Oliwer Cedergren, säger Flodén.

Lerum har förstärkt laget under säsongen. Bland annat har Robin Strömberg och Joakim Fors anslutit från grannklubben Floda.

– Jag har varit ute och rest och kom i november. Jag har kompisar i klubben och väl alltid tänkt att man någon gång ska spela i Lerum, säger Joakim Fors.

Lerum är, liksom Partille, en klubb med ambitioner och det lockar spelare.

– Många vill komma hit. Vi har en bra produkt och det är en klubb där man blir väl omhändertagen. Gruppen är fantastisk och jag skulle vilja säga att spelarna gör varandra bättre genom sitt sätt att vara på träningar och matcher, säger Mattias Flodén.

Närmast väntar serietvåan Lidköping hemma på söndag.

– De sex första lagen i serien är riktigt bra och Lidköping är ytterligare en svår motståndare. Vi siktar naturligtvis på slutspelet och vill kliva upp i allsvenskan så det är en match som vi gärna vill vinna, säger Staffan Hjalmarsson.

 

  • Leif Lundvall
veckansluncher