Lerumsprofilerna svarar på nyårsfrågor

LERUMS KOMMUN

Lerumsprofilerna svarar på nyårsfrågor   

ENKÄT Alexander Abenius (2)

Dennis Jeryd, kommunalråd (S)

Vad var viktigast för dig 2017?
– Att vi fått igång byggnation av bostäder i alla delar av kommunen och ordnat bostäder åt nyanlända. Eftersom jag bor i Gråbo så är det extra roligt med utvecklingen där med både torget och nya bostäder. Vi har också fattat andra viktiga beslut som att vi kan börja bygga arenan i Lerum. På det personliga planet var det att min yngsta dotter gifte sig.
Vad ser du mest fram emot 2018?
– Valet, med lite skräckblandad förtjusning, för det är mycket jobb, men alltid roligt att komma ut och träffa invånare, föreningar, företagare och organisationer i hela kommunen. Sedan fortsätter vi att utveckla med bostäder i Sjövik, Floda och Lerum för att nämna några platser. Om allt löper på bra så kan också Resecentrum i Lerum börja byggas.

ENKÄT Alexander Abenius (1)

Alexander Abenius, oppositionsråd (M)

Vad var viktigast för dig 2017?
– Att jag som politiker har tagit mig tid att åka ut för att arbeta flera dag-, kväll- och nattskift i äldreomsorgen samt att jag gått bredvid vår skolpersonal. All politik måste vara baserad i verkligheten, och för mig finns verkligheten ute i våra verksamheter. Sedan vann jag och mitt seglingslag SM-guld i somras.
Vad ser du mest fram emot 2018?
– Oj, mycket. Jag gifter mig med min fästmö Hildur nästa år. Det har jag verkligen sett fram emot länge. Samtidigt går det inte att vara politiker och inte nämna det faktum att det är valår 2018. Och avslutningsvis, vilket magiskt sportår det kommer bli. Jag är en riktig sportnörd och kommer utan tvekan sitta bänkad framför JVM i hockey, vinter-OS, fotbolls-VM och Crossfit Games.

lt4Anna Östling5

Anna Östling, seglare

Vad var viktigast för dig 2017?
– Viktigast 2017 är nog att jag prioriterat om väldigt mycket som gör att jag är väldigt mycket lugnare och piggare nu. Det är fortfarande familj, jobb och segling men på ett annat sätt. Mindre stress, färre möten och sånt som man ibland undrar varför man lägger tid på och mer träning som gör att jag mår bra.
Vad ser du mest fram emot 2018?
– 2018 ser jag fram emot att få en liten kille i familjen. Och sedan hoppas jag och siktar på en bra återhämtning för att kunna ge allt på Marstrand i juli där vi äntligen får tillbaka en tjejklass, nu i coola M32 båten. Det är något vi pushat för länge och jag blir redan pirrig av tanken att få rejsa mot världens bästa tjejer på den arenan i den båten.

ltenkätkulturjansson

Mats Jansson, Kulturpristagare

Vad var viktigast för dig 2017?
– Att Körfestivalen blev lyckad och att den nordiska konstutställningen i Slottsparken blev intressant och bra och uppskattad av besökare samt att samarbetet med partners runt dessa projekt blev lyckat. Det betyder mycket för framtiden. Lerums Kulturpris kändes också fint både för mig och för Nääs Konsthantverk. Och att barnen har det fint förstås.
Vad ser du mest fram emot 2018?
– Nääs körfestival lyfter ytterligare med ett nytt tema och nya intressanta nordiska och internationella partners. Vi satsar på mer musik vid Salomonscenen denna sommar. Det ser jag också fram emot. Ett helt nytt spetsprojekt är på gång i Mölndal och kanske ett spännande samarbete med Nääs Fabriker. Och så hoppas jag att filmen som vi nu planerar med norska partners i Norge om frikyrkorörelsens historik i det inre av Norrland och dess betydelse för vårt samtida musikarv i stort kommer igång till hösten. Det finns mycket att se fram emot.

27polis_eva_0003

Eva Strömblad, kommunpolis

Vad var viktigast för dig 2017?
– Att jag och mina nära fått vara friska och krya.
– Jag var i London när terrorattacken vid Tower Bridge skedde i juni men i säkerhet på hotellet. Blev påmind om hur skört livet är om du är på fel plats vid fel tillfälle. Det gäller att njuta av livet och det du har nu utan att vara rädd. Det har blivit än viktigare under 2017.
– Att Lerums kommun har påbörjat att sätta sin säkerhetsorganisation som underlättat mitt arbete.
Vad ser du mest fram emot 2018?
– Att det blir en solig och varm sommar utan blåst. Men innan dess ska jag fira min 60-årsdag med en resa västerut med min man.
– Att Metoo# som är ett viktigt upprop blir en start mot en förändring till det bättre vad gäller beteende, attityd och värdegrund för alla i hela samhället.

LT01enkät Conny Ray

Thorbjörn Holmqvist, alias Conny Ray

Vad var viktigast för dig 2017?
– Det jag tänker först på är att hälsan varit under hyfsad kontroll både för familjen och mig.
Vad ser du mest fram emot 2018?
– Att hälsan står bi, att våra projekt som ligger i pipeline kan slutföras och att vi kan fortsätta umgås med vänner och bekanta.

  • LT
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher