Ny derbyseger för Floda IBK

Innebandy

Förhandsfavoriten Floda vann söndagens derby i Rydsbergshallen efter en riktigt svängig match. Floda såg ut att avgöra tidigt med 7-1 halvvägs in i matchen men FBC Lerum gjorde en enastående upphämtning som nästan räckte hela vägen.

– Det blev en ganska väntad karaktär på matchen, typisk derbykaraktär. Nervös inledning från bägge lagen, men kanske framför allt hos oss, säger Flodas tränare Claes Svanström.

FBC Lerum hade initiativet till en början. De startade med hög press vilket störde Flodas uppspel. Men trots det var det Floda som fick första målet. Sju minuter in kontrade före detta Lerumsspelaren Elin Lundblad in 0-1. Efter första målet höjdes tempot och hemmalaget hade flera avslut på mål. Men Floda tog bättre vara på sina chanser och 12.56 kom dagens andra mål. Efter en miss kommer Lundblad helt fri och i det läget missar hon inte. Lerum kämpade på och fortsatte att stöta högt vilket gav en reducering efter 15.55, målskytt Elin Brydolf.  Spelmässigt var första perioden en jämn tillställning även om Floda lyckades utöka sin ledning till 1-3 innan periodvilan genom Alinde Fredriksson.

Floda fick en rejäl skjuts in i andra när Jasmine Hallberg gjorde lagets fjärde mål efter endast 13 sekunder. Matchbilden i andra är en helt annan och Floda kontrollerade allt som händer på planen.

– Vi gör en riktigt bra andra period där vi spelar som vi kan och då äger vi matchen, säger Claes Svanström.

Drygt en minut efter sitt första mål gör Hallberg sitt andra för dagen. Och innan fyra minuter av andra har passerat hade Floda gjort 1-6. FBC Lerum tog då timeout och genomförde även ett målvaktsbyte. Men Floda lyckades göra även 1-7, återigen var det Elin Lundblad som hittade nätet, innan Lerum fick ordning på spelet. Hemmalaget reste sig i slutet av andra och fick till två reduceringsmål genom Sofia Brydolf.

Lerum fortsatte sedan tredje perioden så som man avslutade den andra. Det var högt tempo och bra spel, vilket också gav utdelning. Laget visade att de ville komma i kapp och satte ordentlig press på motståndarna när man 13.42 reducerade till 5-7. Något som fick Floda att ta timeout.

– Lerum gör en riktigt bra tredje period. Jag tycker att det är de som lyfter sig, inte vi som sänker oss, säger Claes Svanström.

Sista minuten tog FBC ut målvakten och fick då till ytterligare en reducering, men klockan stod då på 19.55. Matchen slutade 6-7.

– Jag är nöjd. Vi släpper några slarvmål men gör på det hela taget en bra match, säger Claes Svanström.