Pendelparkeringen är en tillgång

lt-debatt

Revymakarna har i upptakten till akt två ett nummer som man kallar ”Huset som Gud glömde”. Man har då i åtanke den väldiga pendelparkeringen nära Lerums station som väl i sanningens namn inte lär vinna något arkitektoniskt pris.
Jag och min bil har varit där på studiebesök och det finns flera funktionella detaljer värda att notera. Antalet platser för cyklar verkar vid första anblicken vara något överdimensionerat men å andra sidan är väl inte januari cykelpendlarnas favoritmånad. Värt att notera är stationen där cyklisterna har tillgång till både luft för däcken och några enkla verktyg.
Jag räknade denna lördagseftermiddag till ett 25-tal bilar på det undre planet, där det finns ett halvt dussin handikapplatser och några laddningsplatser. Jag tror inte att bilisterna – eller mc-förarna och cyklisterna – glömt huset och jag hoppas att polisen då och då visar upp sig och säger några väl valda ord till de ungdomar som eventuellt buskör och väsnas där inne i skydd av mörkret.
Pendelparkeringar kan vara rejält avgiftsbelagda men här står man gratis.

  • Lars Borke
veckansluncher