Arkivfoto: Björn Dinau

Rån mot förskola – personal knivhotad

Stenkullen

Under fredagskvällen utsattes förskolepersonal i Stenkullen för ett rån. Tre gärningsmän ska ha slagit och knivhotat en kvinna ur personalen för att sedan ta värdesaker och  försvinna från platsen. Polisen sökte under fredagskvällen med helikopter i området men kunde inte hitta gärningsmännen. 

Polisen larmades om rånet vid förskolan i Stenkullen vid 18.30-tiden på fredagskvällen. Kvinnan, som arbetar på förskolan, ska enligt uppgifter till polisen blivit utsatt för dådet på väg ut ur byggnaden.

– Då är det tre yngre killar iklädda hjälmar som hotar henne med kniv och slår henne, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region väst.

Rånarna ska efter det ha tagit en handväska som bland annat innehöll en mobiltelefon och sedan försvunnit från platsen. Kvinnan ska efter attacken ha flytt in i förskolans lokaler och larmat polisen.

Polisen kallade in helikopter i sökande efter de misstänkta rånarna. Strax innan klockan 20.00 meddelade polisen att den aktiva sökinsatsen efter rånarna var avslutad. Ingen är gripen för rånet.

Till GP uppmanar presstalesman Stefan Gustafsson allmänheten att höra av sig till polisen om de har sett eller tro sig veta något av intresse för utredningen.

– Vi är alltid tacksamma för allmänhetens hjälp. Det kan vara någon som har sett något eller har någon idé om vilka de här personerna kan vara, säger Gustafsson.