a2b70d1c2407ca14783f58dd2f160e6b-pv_web.jpg

Streama film från biblioteket – gratis

Lerum

Kommunens bibliotek har hakat på den digitala utvecklingen och erbjuder nu gratis lånefilmer att streama online. Det enda du behöver är ett lånekort och en apparat att titta på.

Den digitala filmtjänsten som är anpassat för biblioteken lanserades förra våren och har enligt IT-bibliotekarie Marie Meggitt, på Lerums bibliotek, gått alldeles utmärkt i andra kommuner.

– Vi fick nys om det i somras tror jag, sedan har vi diskuterat förslaget internt och fattat beslut om att erbjuda tjänsten.

Det finns ett flertal tjänster som riktar sig mot biblio­teken och Marie Meggit menar att de helt enkelt valde den med bäst utbud.

– Vi fastnade för den med ett brett sortiment av både nya och gamla filmer, säger hon.

Det finns en uppsjö av tjänster som erbjuder film och tv-serier men i princip alla kräver någon form av betalning, oftast registreras ett konto som drar pengar månadsvis. Marie Meggitt tror att bibliotekens nya tjänst kommer att bli ett välkommet tillskott på marknaden.

– Många har ju Netflix eller liknande men det här är gratis, vilket såklart också rimmar väl med biblioteket som institution, du ska kunna låna en film på samma sätt som du lånar en bok.

Så hur gör man då för att låna film av biblioteket? Det räcker med ett bibliotekskort och en dator eller läsplatta. Gå in på www.cineasterna.se och välj Lerum i fliken. Välj den film du vill se och skriv in din pinkod. Voila!

Varje film går att se ett obegränsat antal gånger under 48 timmar.

veckansluncher