Inbrottsdrabbad bransch. Byggfirmor löper hög risk att få inbrott, menar förundersökningsledare David Hallberg.
Inbrottsdrabbad bransch. Byggfirmor löper hög risk att få inbrott, menar förundersökningsledare David Hallberg.

”Vår bransch är hårt drabbad”

Stenkullen

Ett byggföretag drabbades av inbrott och stöld under nyårsnatten. Gods och material för uppskattningsvis 500 000 stals och polisen har inlett en förundersökning.
– Det är vanligt med inbrott av den här typen i vår bransch, säger företagets VD Patrik Wallberg.

Byggföretaget Rustikt bygg och entrepenad i Stenkullen har utsatts för inbrott tidigare.

– Det verkar vara vanligt i vår bransch. Vi har bedrivit verksamhet i cirka ett år och redan haft inbrott två gånger. I somras stals verktyg och material från en byggarbetsplats vi jobbade på.

Inbrottet på nyårsafton skedde i företagets kontors-och lagerlokal i Stenkulles industriområde och enligt vd Patrik Wallberg har det stulits verktyg, arbetsredskap, datorer och kontorsmateral till ett uppskattat värde av 500 000 kronor.

Företaget har varit i kontakt med sitt försäkringsbolag och kommer den närmaste tiden att hyra verktyg och redskap för att bedriva sin verksamhet.

– Förhoppningsvis får vi den hjälp vi behöver, det värsta är att vi blivit av med datorer med kommande byggprojekteringar, så det är mycket vi behöver gå igenom nu.

Vad ska ni göra för att skydda er framöver?

– Jag vet inte vad vi mer kan göra. Vi har haft en godkänd säkerhetsutrustning, men de har kapat låsen, förstört övervakningskameror och så vidare.

Vad säger polisen?

Jag har inte pratat med dem än. Men det måste vara flera gärningsmän inblandade med tanke på hur mycket grejer som stals, säger Patrik Wallberg, VD på Rustikt bygg och entrepenad.

Förundersökningsledare Michael Holmberg som hanterat ärendet uppger att den tekniska undersökningen uteblir på grund av brottsplatsen är så pass påverkad av anmälaren.

– Det har skett en miss i kommunikationen, tror jag. Brottsplatsen måste vara i det närmaste orörd för att teknikern ska kunna göra ett bra jobb. I det här fallet är det inte så och därför blir det inget, säger han.

Ärendet har nu gått vidare till spaningsledare David Hallberg, som meddelar att nya uppgifter kommit in under tisdag förmiddag.

– Jag kan inte i detalj gå in på vad det rör sig om. Det är ett spaningsärende i nuläget, vi har ingen misstänkt men vi har flera uppslag att jobba med, säger han.

  • Aron Mikael Sik
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher