Arkivbild: Mårten Öhman
Arkivbild: Mårten Öhman

30-åring åtalas för flera brott

Kommunen

En man i 30-årsåldern hemmahörande i kommunen har åtalats för flera narkotikarelaterade brott.

Det handlar dels om två fall av smuggling där 30-åringen enligt åtalet ska ha tagit in mindre mängder droger i Sverige via Arlanda.

Han åtalas även för dopningsbrott och narkotikabrott. Enligt åklagaren hade mannen en rad olika typer av dopningspreparat och narkotikapreparat i sin bostad. I bostaden hittades även en elpistol, varför 30-åringen åtalas för vapenbrott.

Ett av preparaten polisen hittade klassas som hälsofarligt. Av den anledningen åtalas mannen även för brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga varor. Enligt stämningsansökan nekar han till de två fallen av narkotikasmuggling och han vare sig erkänner eller förnekar de övriga åtalspunkterna.

veckansluncher