Baltichov befäste kvalplatsen

Handboll

Baltichov gav ett styrkebesked och har kvalplatsen i egna händer efter söndagens match mot Alingsås. Det blev seger med hela 18–27.

Inför mötet stod lagen på samma poäng, men den här dagen var det klasskillnad. Efter drygt en kvart hade Baltichov ryckt till en 1–8-ledning och därefter släppte man aldrig in hemmalaget i matchen.

– Vi går in på planen och lyckas prestera säsongens bästa försvarsinsats. Tufft, tajt och en stor portion kämpaglöd, säger tränaren Martin Thyr.

Därmed fick även nyförvärvet Goran Bajkusa, från HK Aranäs, den hjälp han behövde för att hålla tätt i målet. Victor Granholm och Anton Svensson blev bästa målskyttar med sju mål var.

– Vinsten gör att vi befäster tredjeplatsen i tabellen, en tabell som dock är extremt tajt bakom oss vilket gör att det förmodligen kommer att krävas en rejäl poängskörd i säsongens fyra sista seriematcher för att säkra kvalplatsen till division 1.

HK Skövde och Baltichov har nu de två kvalplatserna, men bakom finns fyra utmanare. Bland dem Baltichovs nästa motståndare Rosendal, en poäng bakom, som gästar Förbohallen på söndag.