Foto: Simeon Frohm EDDA TILL DERGÅRDEN. På fredag står Edda Magnason på Dergårdsteaterns scen tillsammans med Norrbotten Big Band.

Edda Magnason sjunger med storband

Lerum

På fredag kommer Edda Magnason tillsammans med Norrbotten Big Band till Dergårdsteatern.
Edda är mest känd för sin tolkning av Monica Zetterlund i filmen Monika Z, som hon blivit prisad för.

Edda spelar titelrollen och sjunger på soundtracket i filmen Monica Z, som hade premiär den 13 september 2013. Filmen handlar om musikern Monicas artistliv och stormiga kärleks- och familjeliv.

Under sex månader trängde Edda in i Monicas liv och tränade hårt för att förvandla sin skånska till stockholmska. Hon lyssnade på Monicas musik och studerade filmer för att lära sig artistens rörelser och ansiktsuttryck.
För sin roll har hon blivit prisad med en guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll samt fått Såstaholmspriset för sin rollprestation.

Edda är idag låtskrivare, artist och filmskådespelare, som är bosatt i Stockholm. Hon är uppvuxen i Skåne med en skånsk mamma och en isländsk pappa.

Hade en dröm

Som ung började hon spela piano och drömde om att bli konsertpianist och hon började tidigt skriva egen musik och har släppt flera album.
Magnasons musik har beskrivits som en blandning av jazz, pop, soul, visa och klassiskt.

När Edda Magnason möter Norrbotten Big Band bjuds det på hennes egen musik i storbandstappning. Det är bandets Håkan Broström som tillsammans med gitarristen och producenten Johan Lindström arrangerat. Spelningen, som har entréavgift, börjar 19.30.